Lifestyle

Saját aláírásuk buktathatja le a nárcisztikus személyiségű embereket - innen tudhatod, ha összeakadtál eggyel

Számos árulkodó jele lehet annak, hogy egy nárcisztikus személlyel hozott össze a sors, ilyen többek között az aláírásuk is. Mutatjuk az árulkodó jeleket, olvass tovább!

Az aláírás nem hazudik

Egy szakértői csapat kutatásában a nárcizmus, a dominancia és az írásmód közötti kapcsolatot vizsgálta. Pontosabban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen külső jegyekről ismerhető fel egy nárcisztikus ember, ehhez pedig 500 pénzügyi vezető kézírását vették górcső alá, amelyek benyújtott közjegyzői dokumentumokból származtak. Olyan tényezőket is számításba vettek, mint például az alanyok biológiai neme, szakmai múltja és a vállalatnál eltöltött ideje. Első körben az aláírások méretét figyelték meg és ebből vontak le következtetéseket – írja a PsyBlog. Amit még az aláírás méretén túl megfigyeltek a nárcizmus megállapításához, az a sorok kihasználása — egy vagy több sor alkalmazása a név kiírásához —, valamint az olyan extrák alkalmazása, mint például a felkiáltójelek. Ezek mind nagyon árulkodó jelek lehetnek, és nem feltétlenül jóra utalnak. Végeredményként megállapították, hogy akiknek nagyobb az aláírásuk, azoknál vélhetően nagyobb a nárcisztikus személyiség valószínűsége. Fontos megjegyezni az eredményekkel kapcsolatban, hogy a nárcizmus több jellemvonást is magában hordoz, melyek között vannak jók és rosszak is. A jelenlegi vizsgálat kizárólag a negatív jegyekre — vagyis a tekintélyelvűségre és a kizsákmányolásra — vonatkozott.

Dr. Charles Ham, a tanulmány egyik kutatója és szerzője így nyilatkozott a témában: „Néha az emberek úgy gondolnak a nárcizmusra, mint előnyre. Az első gondolatuk vele kapcsolatban Steve Jobs. Úgy vélekednek róla, mint egy jó tulajdonságról. Kerestük az arany középutat, de nem találtuk meg.”

Kíváncsi vagy, hogy rólad mit árul el az aláírásod? Akkor lapozd fel a galériát, mutatjuk!

A Brightside videójában a különböző aláírástípusokat elemezte és nagyvonalakban megállapítható, hogy amennyiben a teljes név kiolvasható, az egy egyenes, őszinte és figyelmes embert takar, akinek semmi rejtegetnivalója sincs.
Kattints a további képekért!

Kifogástalannak tartod a helyesírásodat? Vélhetően most te is elgondolkozol majd.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.