Lifestyle

Ha ezt csinálod lefekvés előtt, biztos, hogy könnyebben elalszol majd - Ez a hobbi véget vet az álmatlan éjszakáknak!

Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is könnyedén segíthetünk.

A tökéletes hobbi

Az alvás és a pihenés az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet, aminek ideális esetben egyszerűen kellene mennie. Elméletben csak befészkeljük magunkat egy puha ágyba, és úgy ébredünk fel, mint egy jobb verziója önmagunknak. De a valóságban ritkán ennyire egyszerű, különösen, ha az aggodalmak vagy a stressz állandó jelenlétét is számításba vesszük. Dr. Jade Wu, alvásszakértő az alvási rutin fontosságára hívja fel a figyelmet, úgy véli, egyáltalán nem mindegy, milyen cselekvéseket is végzünk, mielőtt megpróbálunk álomba szenderülni. A szakértő szerint létezik egy bizonyos hobbi, mely rengeteget segíthet rajtunk, ha éppen álmatlansággal küzdünk. Kíváncsi vagy, mely szabadidős tevékenységet is kellene a mindennapjaid részévé tenned, hogy sokkal hamarabb elaludj? Olvass tovább, eláruljuk!

Talán már te is hallottál arról, hogy az elalvást megelőző néhány óra kulcsfontosságú szerepet játszik a könnyű álomba szenderülést tekintve. „Legtöbben este már semmi másra nem vágyunk, csak hogy befeküdjünk az ágyba és céltalanul görgessünk egy kicsit a különféle közösségi média oldalakon” – mondja Dr. Wu. – „Ha viszont egy cselekvést választhatunk a lefekvés előtti fél órára, akkor a legjobb, ha az olvasás, vagy egy hangoskönyv hallgatása mellett döntünk. Ez rendkívüli mértékben képes lelassítani agyunk működését, amely aztán hozzájárul, hogy könnyebben álomba merülhessünk.”
Kattints a további képekért!

Az almából mindenki szeret betárazni otthonra, de mint minden gyümölcs, úgy ez is könnyen elrothadhat. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes tárolni, hogy akár több héten át friss maradjon.

Leadfotó: Unsplash, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.