Lifestyle

Többé nem vész kárba a magyarok kedvenc étele: így menthető meg pofonegyszerűen az elsózott pörkölt

Mindenkivel előfordul olykor, hogy legyen bármilyen rutinos a konyhában, véletlenül hibát vét főzés során – például túl sok sóval szórja meg a magyarok egyik nagy kedvencét, a pörköltet. Azonban ilyen esetben sem kell kétségbe esni, ugyanis nagyanyáink több kiváló módszert ismertek arra vonatkozóan, hogyan mentsék meg a család ebédjét.

Könnyű, mint az egyszeregy

Hiába szeretünk sürögni-forogni a konyhában, hiába készítettünk már el megannyi ínycsiklandó finomságot recept alapján vagy csak érzésből, a bakizás lehetősége minden esetben fennáll, hiszen elég egy óvatlan pillanat, és máris megtörténik a baj. Az egyik legbosszantóbb hiba mind közül az, amikor elsózzuk az ételt, főleg ha olyan népszerű fogásról van szó, ami a magyar gasztronómia egyik legmeghatározóbb eleme – vagyis a pörkölt. Ilyenkor a végeredménynek borzalmas íze lesz, sőt sok esetben szinte kihívás elfogyasztani, ami egyrészt számunkra óriási csalódás, másrészt szeretteink sem laknak jól. Pánikra azonban semmi ok, szerencsére ugyanis mindig van megoldás; ha következő alkalommal előfordulna velünk ilyen, próbáljuk ki az alábbi bevált praktikák egyikét:

Tegyünk az ételbe egy késhegyni szódabikarbónát, az ugyanis semlegesíteni tudja a sót. Arra viszont mindenképpen figyeljünk, hogy ne adjunk hozzá túl sokat belőle, amennyiben nem szeretnénk, ha a végeredménynek kellemetlen mellékíze lenne!
Kattints a további képekért!

A vörösboros marhapörkölt egy igazi nagy formátumú étel. Sokan tartanak tőle, pedig egy kis rutinnal biztos sikert arathatunk vele – nincs vele sok gond, csak adjunk neki időt, hogy át tudjon jól főni. A legjobb része persze a szaft tunkolása.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.