Lifestyle

Tudtad? Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel egy avokádót

Az avokádó nemcsak finom, hanem rendkívüli tápértékkel és számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, nem is sejtenéd, milyen hatásai lehetnek a rendszeres fogyasztásának.

Sokan kétségbe vonják csodaerejét

Az avokádó gazdag, krémes állaga és különleges íze mellett számos jótékony hatást hordoz magában, különösen jó ötlet mindennapi étrendünk részévé tenni. Éppen ezért nem csoda, hogy az avokádófogyasztás drámaian megnőtt világszerte. Persze sokan kétkedve állnak az avokádóhoz magas kalória- és zsírtartalma miatt, rendszeres fogyasztása viszont nem mindennapi hatásokkal lehet testünkre. Olvass tovább a részletekért!

Javítja az emésztést Az egészséges bélflóra kulcsfontosságú szerepet játszik általános jólétünk szempontjából. A napi ajánlott rostbevitel elérésének nagyon fontos szerepe van a jó baktériumok táplálásában ezért, mivel az avokádó igencsak bővelkedik rostokban, érdemes rendszeres fogyasztanunk. Emellett sok rostban gazdag élelmiszer tartalmaz prebiotikumokat, mint az avokádó, a bogyósgyümölcsök és a diófélék, melyek hatékonyan együttműködnek a probiotikumokban gazdag ételekkel, mint a savanyú káposzta, a kimchi és a joghurt, ez pedig különösen sok egészségügyi előnnyel jár.
Kattints a további képekért!

Létezik egy trükk arra vonatkozóan, hogy megakadályozzuk a sajtok gyors megpenészesedését, és ezáltal a kidobását, ehhez pedig csupán három filléres dologra lesz szükséged.

Leadfotó: 123rf, forrás: eatingwell.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2007-ben elhunyt magyar színészkiválóság, Szakácsi Sándor nemzedéke egyik legfényesebben ragyogó csillaga volt. Merengő, önmarcangoló alkatnak tartották, akivel sokszor nehéz volt szót érteni,...
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.