Titkos japán módszer: nem fog hizlalni a főtt rizs, ha így készíted el!

Ha szeretnéd, hogy a főtt rizs kevesebb kalóriát tartalmazzon, ezáltal pedig még diétásabb köret váljon belőle, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod a japánok kedvenc rizsfőzési technikáját.
Egy dekát sem hízol majd tőle
A rizs évszázadok óta alapvető élelmiszer és közkedvelt köret a világ számos részén, különösen Ázsiában, ahol a napi táplálkozás egyik alapelemének számít. Azonban a nyugati társadalmakban sokan tartanak a rizs fogyasztásától, főként magas szénhidrát- és kalóriatartalma miatt, ami hivatalosan is „hízás-barát” élelmiszerré tette. Japánban azonban, ahol a rizs napi szinten szerepel az étlapon, a lakosság mégis fitt és karcsú marad, nem véletlenül, ugyanis nekik egy egyszerű, mégis zseniális módszer segít abban, hogy a rizs kevésbé legyen hizlaló – galériánkból most te is megismerheted a titkot!

Leadfotó: 123rf