Nem kell száműznöd kedvenc ruháidat - Moss így, és nem végzik a kukában!

Vajon hány ruhadarabot, terítőt, vagy konyharuhát dobunk el évente? 10-et 20-at, vagy akár többet? Rövid idő alatt a kedvenc ruháink foltosak lesznek, és pár hónap elteltével jó esetben egy ruhagyűjtő konténerben végzik, vagy egyszerűen kidobjuk őket. Nem mindegy, hogy ruháink épségét milyen hosszan sikerül megőriznünk, kevesebb kidobott ruhával csökkenthető lenne a ruhák ökológiai lábnyoma. (x)

Az idő drága: ne pazarold a foltokra!

Hobbijaink pozitív energiával töltenek el minket, viszont többnyire szennyeződéssel és foltokkal járnak. Milyen jó lenne korlátlanul és felszabadultan élvezni szabadidőnket, legyen az akár a kertészkedés, barkácsolás, utazás, vagy sütés-főzés, de bármit csinálunk önfeledten, annak többnyire mosás és foltokkal való küzdelem a vége. Pedig a mindennapok akkor a legteljesebbek, ha kikapcsolódhatunk és megélhetünk minden számunkra fontos pillanatot. Néha vissza is fogjuk magunkat mert attól tartunk, hogy tönkre tesszük kedvenc ruhánkat, maradandó foltokat szerzünk. Pedig jó lenne ősszel felpakolni a családot egy nagyobb kirándulásra, vagy akár rendbe tenni a kertet úgy, hogy közben nem félünk a sár, a pollen és a fű okozta foltok miatt, vagy elengedni magunkat hétvégén a konyhában és a sütni-főzni egy nagyobb társaságnak.

Vigyázz a ruhára

Ha a szennyeződéseket nem vagy nem megfelelően távolítjuk el, akkor egyre jobban láthatóvá válnak, amely az anyag szálait mikroszkopikus szinten tapadóvá teszi, így az idő múlásával a foltok mellett ruháink elveszítik a színüket és elszürkülnek. A ruhák 20%-a kidobásra kerül. Mi több, 2000 óta megdupláztuk a ruhadarabok világszintű fogyasztását, miközben a mai vásárlók csak fele annyi ideig használják ruháikat, mint régen. Csak Nagy-Britanniában évente 350 000 tonna ruha kerül hulladéklerakókba. A WRAP (The Waste and Resource Action Programme, Nagy-Britannia) felmérése alapján, ha 10%-kal hosszabb ideig hordanánk ruháinkat Európában, 3 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kerülne a levegőbe és 150 millió liter vízzel kevesebbet használnánk fel évente.*

Létezik megoldás

Az ARIEL Allin1 PODs, az Ariel legújabb, továbbfejlesztett mosókapszulája megoldást kínál arra, hogy hosszabb ideig hordhassuk ruhadarabjainkat és eközben közvetlen környezetünket és a földet is óvjuk: az ARIEL Allin1 PODs, hihetetlen tisztaságot, frissességet és színélénkséget garantál már alacsonyabb, 30˚C-os hőmérsékleten is.

Ráadásul az Ariel szeptemberben piacra dobott egy még hatékonyabb folteltávolító változatot is, az ARIEL Allin1 Ultra OXI Effekt mosókapszulával nem kell visszafognunk magunkat semmiben, extra folteltávolító erővel bír, hogy önfeledten vághassunk neki hobbijainknak.

Maximális hatékonyság

Mindannyian szeretnénk egyszerűen, gyorsan és a lehető leghatékonyabban végezni a házimunkával és kevesebbet vesződni a foltokkal. A kapszula gyorsan oldódó filmréteggel rendelkezik, amely a tisztító, felületaktív anyagokat már a mosás kezdetétől a megfelelő időben bocsátja ki, és a mosás teljes időtartama alatt folyamatosan tünteti el a szennyeződést. Olyan hatékonyságú tisztítást biztosít, amivel akár a kertészkedés közben szerzett makacsabb szennyeződéseket, vagy az ételfoltokat is eltávolítja, még hidegebb hőfokon is (30˚C).

A megfelelő eredmény eléréséhez a mosókapszulát mindig a ruhák előtt kell a dob aljába dobni, mert a feloldódás így történik meg a leghatékonyabban. A szeptembertől kapható új ARIEL Allin1 PODS mosókapszulák környezetkímélő mosás mellett is hatékonyan távolítják el a foltokat és a szemmel nem látható szennyeződéseket is, így segítségükkel kedvenc ruháink minőségét hosszabb ideig megtarthatjuk. Csak bízd rá a foltokat, Te pedig használd ki az így nyert szabadidőt!

*Az évente kidobott ruhák mennyiségére vonatkozó adat egy EU által finanszírozott projektből, az EU SCAP-ből származik (Sustainable Clothing Action Plan). A WRAP 2012-es kutatása a ruhák élettartamának 10%-kal történő meghosszabbításával számított ökolábnyom adatait mutatja. Ebből következtethető Európa lehetséges teljes megtakarítása. A széd-dioxid kibocsátás és vízmegtakarítás a kidobott ruhákra vonatkozó WRAP számításán alapul, amely egy tonna kidobott ruha átlagos széd-dioxid lábnyomát mutatja. Az összes tonnánkénti és szövetfajtákra vonatkozó széndioxidlábnyom adat a WRAP-től származik.

Lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!