Lifestyle

A szárazföldön nem túl ízletes, a levegőben viszont annál finomabb: ennek az italnak sokkal jobb íze van, ha a repülőn ülve fogyasztjuk

A koktélok nem mindig arról híresek, hogy kifejezetten finomak lennének – az egyik ilyen alkoholos ital igen megosztó a fogyasztók körében, ugyanis nagyon különlegesnek számít összetevői miatt, és nem feltétlenül sorolható az ízletes kategóriába. Ha azonban repülés közben isszuk, állítólag sokkal finomabb ízélményt tapasztalhatunk.

Ízes élmények

A repülőn kapott ételek a többség véleménye szerint általában borzalmasak, azonban azt nem árt tudni, hogy ezért nem feltétlen mindig a séfek vagy az étel készítői a hibásak, ugyanis egyes fogások íze a repülőgépen ülve megváltozhat, ez pedig tudományosan bizonyított tény. Na persze az is köztudott, hogy a gépen felszolgált ételeket nem frissen, helyben készítik el, hanem előre vannak gyártva, így természetesen ez is ront az ízélményen – emellett azonban a szárazföldtől eltérő légnyomás és a száraz levegő is eredményezi azt, hogy megváltozik ízérzékelésünk, és gyakran minden étel és ital ugyanolyan ízűnek hat repülés közben, az alacsony páratartalom pedig még szaglásunkat is ronthatja. Éppen ezért gyakran előfordul, hogy a szakácsok az ételek elkészítésekor bevetik az úgynevezett umamit, és olyan alapanyagokat használnak fel, amely ebben az ízfokozú hatású anyagban gazdag. A tudományos tanulmányok továbbá azt is igazolják, hogy a hangok sokasága is megzavarja ízérzékelésünket, így például a sugárhajtóművek állandó zümmögése megváltoztathatja a dolgok ízét. Ez sokszor az étel vagy az ital hátrányára válik, viszont van egy alkoholos ital, amelynél kifejezetten finomabb ízt érezhetünk, ha a repülőn ülve fogyasztjuk azt.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!