Így készül a legfinomabb házi forralt bor: mindenki teljesen odáig lesz érte, ha ezt a receptet követed

Ki ne fogyasztana örömmel az adventi időszakban egy kis gőzölgő, ínycsiklandó forralt bort? Ráadásul most mutatunk egy kiváló receptet, amit gyerekjáték elkészíteni otthon, így ha nincs kedved, még a karácsonyi vásárba sem kell elmenned, ha igazán finomat szeretnél kortyolgatni!

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Csak néhány titka van

Ahogy beköszönt a csípős, téli hideg, a baráti összejövetelek hangulata is átalakul: a jeges sörök, koktélok vagy fröccsök egyre ritkábban kerülnek elő, helyüket pedig lassan átveszi egy sokkal bensőségesebb, melengető ital. Ilyenkor mindig akad valaki, aki felveti a forralt bor ötletét – azt a fűszeres, illatos meleg csodát, amely advent táján szinte kötelező kelléke minden jó beszélgetésnek. Érdemes otthon készíteni, hiszen így te döntöd el, milyen alapanyagok kerülnek a lábasba, és garantált, hogy pontosan olyan lesz az íze, ahogyan szereted.

A jó forralt bor titka már a borválasztásnál kezdődik. Senki sem egy drága, díjnyertes Pinot Noir-t áldoz fel erre a célra, de az a hozzáállás is hibás, hogy majd a cukor és a fűszerek elrejtik egy gyenge minőségű bor hibáit – a rossz alapanyag pedig garantáltan másnap biztosan visszaköszön. A bor színe tulajdonképpen ízlés kérdése: készítheted rozéból, fehérből vagy vörösből is, de arra érdemes figyelni, hogy a világosabb borok melegítés közben gyakran opálossá válnak, ami kevésbé mutat szépen a pohárban, mint egy mélyvörös ital. Alapnak a félédes vagy félszáraz bor a legjobb, de egy markáns száraz vörös is remek kiindulási pont lehet.

Ami pedig a víz mennyiségét illeti: nemcsak a karácsonyi vásárok szokása a bor hígítása. Ha egy üveg – nagyjából 7 deci – bort mindenféle hozzáadott víz nélkül melegítesz fel, az ital túl erős és nehézkes lesz. Érdemes legalább 2 deci vizet hozzáönteni, de ha könnyedebb, lágyabb forralt bort szeretnél, akár 4–5 decivel is bátran dolgozhatsz. Az eredmény így sokkal harmonikusabb, selymesebb és élvezetesebb lesz – pontosan olyan, amilyet a borús téli napokon megérdemlünk. No, de lássuk is lépésről lépésre, mire lesz szükséged az elkészítéshez!

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Home&Design
Legyen gyönyörű és stílusos az étkezőasztalod ezekkel a szakértői tippekkel!
Christmas
Ki ne fogyasztana örömmel az adventi időszakban egy kis gőzölgő, ínycsiklandó forralt bort? Ráadásul most mutatunk egy kiváló receptet, amit gyerekjáték elkészíteni otthon, így ha nincs kedved, még a...
Lifestyle
A hajszárító alapdarab, amely csodás tincseid szárazzá varázsolására alkalmas. De tudtad, hogy a háztartás más területein is igazi jolly joker lehet? Máris mutatjuk, a hajápoláson túl milyen hasznos...
Fashion&Beauty
A téli divat legszebb arcát mutatja, amikor a kabát nem csupán praktikus réteg, hanem az egész megjelenés meghatározó eleme. Idén a tervezők különösen magasra tették a lécet: izgalmas textúrák,...
Lifestyle
Az Ikrek manifesztációs ereje ma hatalmas kavar. Napi horoszkóp.
Egészség
Sok nagyszülő esküszik a régi gyógymódokra a megfázás ellen, de ezek mennyire lehetnek hatásosak a modern világban?