Lifestyle

Ehetünk kenyeret és krumplit a diéta alatt? Kiderült: ilyen hatással van valójában a keményítő a fogyókúrára

A krumpli általában minden fogyókúrás étrendből száműzetésre kerül. Sőt, ha a szigorú diéta alatt becsúszik egy adag sült krumpli, akkor kemény önostorozásba kezdünk és bűntudattal küzdünk egész álló nap. Pedig nem kellene! Eláruljuk azt is, hogy miért.

A keményítő az új csodaszer

A burgonyától eddig mindenki óva intett bennünket, ha éppen fogyni akartunk, hiszen magas a szénhidrát-, illetve keményítő tartalma. Azonban azzal nem számolnak, hogy a krumpliban található úgynevezett rezisztens keményítő egy olyan szénhidrát, aminek nincs kalóriaértéke, mivel a szervezet ezt nem képes megemészteni. Hogy lehetséges ez? Részletek a galériában!

Srí Lanka-i kutatók jöttek rá arra, hogy ha a rizst olajban megfőzzük, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, akkor nő a benne található rezisztens keményítő mennyisége. Ez a jelenség pedig állítólag a krumplira, a zabkására és a tésztára is jellemző.
Kattints a további képekért!

Kíváncsi vagy rá, milyen feleség válik majd belőled? Esetleg már házas vagy és az érdekel, passzol-e a teszt eredménye rád? Görgess lentebb és tudd meg!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egészséges és gyönyörű haj megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy megfelelő hajbalzsamot használjunk, emellett viszont az sem mindegy, hogyan is használod az adott terméket.
Fashion&Beauty
Nem mindegy, hogy milyen ruhákban és kiegészítőkben indulsz útnak a következő nyaralásodra.
Lifestyle
A Rákkal rossz híreket közölhetnek telefonon. Napi horoszkóp!