Lifestyle

Sokáig friss marad a fokhagyma, ha így tárolod: akár 6 hónapig is eláll

A fokhagyma nem csak remek fűszer, hanem szuper orvosság is egyben, ám ahhoz, sokáig megőrizze a frissességét, megfelelően kell tárolni.

A titok a megfelelő tárolásban rejlik

Amellett, hogy igazi ízbomba, és tulajdonképpen bármilyen ételt feldob, a fokhagyma rendkívül egészséges, hiszen számos jótékony tulajdonsága van – gyulladáscsökkentésre, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére használható, továbbá koleszterinszint-csökkentő hatással is bír. Egy szó, mint száz, egyike azon fűszernövényeknek, amelyekből jó, ha mindig van otthon, ráadásul ha helyesen tárolod, akár nagyobb mennyiségben is nyugodtan vásárolhatsz belőle, ugyanis sokáig eláll. No de hogyan marad hosszú ideig friss ez a közkedvelt alapélelmiszer? Számít-e, hogy egészben vagy felszeletelve, esetleg meghámozva akarod-e tárolni? Galériánkban eláruljuk:

A fokhagymának az a legjobb, ha nem hámozod meg és egészben tárolod, ugyanis így tudja megőrizni a legtovább a frissességét. Fontos, hogy papírba vagy hálós zsákba csomagolva, száraz, hűvös helyen tárold – például a kamrában –, ugyanakkor ügyelj arra is, hogy az adott helyiség megfelelően szellőzzön.
Kattints a további képekért!

A fokhagyma nagyon ízletes és kifejezetten egészséges fűszernövény, erőteljes illata azonban nem mindig kellemes, ráadásul órákkal a főzés után is érezni lehet az ujjakon. Cikkünkben bemutatunk néhány pofonegyszerű trükköt, melyek segítségével gyorsan és könnyen megszabadulhatunk az intenzív aromától.

Leadfotó: 123rf
Forrás: sobors.hu

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.