Sokáig friss marad a fokhagyma, ha így tárolod: akár 6 hónapig is eláll

A fokhagyma nem csak remek fűszer, hanem szuper orvosság is egyben, ám ahhoz, sokáig megőrizze a frissességét, megfelelően kell tárolni.
A titok a megfelelő tárolásban rejlik
Amellett, hogy igazi ízbomba, és tulajdonképpen bármilyen ételt feldob, a fokhagyma rendkívül egészséges, hiszen számos jótékony tulajdonsága van – gyulladáscsökkentésre, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére használható, továbbá koleszterinszint-csökkentő hatással is bír. Egy szó, mint száz, egyike azon fűszernövényeknek, amelyekből jó, ha mindig van otthon, ráadásul ha helyesen tárolod, akár nagyobb mennyiségben is nyugodtan vásárolhatsz belőle, ugyanis sokáig eláll. No de hogyan marad hosszú ideig friss ez a közkedvelt alapélelmiszer? Számít-e, hogy egészben vagy felszeletelve, esetleg meghámozva akarod-e tárolni? Galériánkban eláruljuk:
A fokhagyma nagyon ízletes és kifejezetten egészséges fűszernövény, erőteljes illata azonban nem mindig kellemes, ráadásul órákkal a főzés után is érezni lehet az ujjakon. Cikkünkben bemutatunk néhány pofonegyszerű trükköt, melyek segítségével gyorsan és könnyen megszabadulhatunk az intenzív aromától.