Lifestyle

Mindig elmész pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Hatalmas károkat okozhatsz a testedben ezzel a rossz szokással

Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!

"Még egy pisi indulás előtt?"

Ezt a kérdést sokan hallottuk gyerekként. És a kisgyerekes szülők számára teljesen érthető: senki sem akar balesetet öt perccel azután, hogy elhagytuk a házat. Felnőttként azonban ez azt jelenti, hogy sokunknak még mindig az a szokása, hogy egy esemény előtt - legyen az egy hosszú autóút vagy egy találkozó a főnökkel - "csak úgy" kiugrik a vécére.

Tiffany Sequeira, a közösségi médiában Gynaegirl néven futó kismedencei fizioterapeuta szerint azonban ez a túlságosan óvatos gyakorlat akár pusztítást is végezhet a testünkön. "Ez valójában egy nagyon rossz szokás a hólyagod számára" - mondja a Metro.co.uk-nak. "Ha akkor mész pisilni, amikor nem érzed, hogy azonnal szükséged van rá, akkor is megerőlteted a hólyagodat, hogy kiürüljön, miközben valójában még nincs is tele. Ha ezt rendszeresen csinálod, összezavarodnak a hólyagod és az agyad közötti jelzések. Általában, ahogy a hólyag megtelik, a húgyhólyag falához nyomódó vizelet feszülése olyan jeleket hoz létre az agyad számára, amelyek késztetések sorozatához vezetnek, és végül azt eredményezik, hogy eljutsz a vécére és vizeletet ürítesz" - magyarázza Tiffany.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Erős hatást gyakorol az agy több, nagy fejlettségű funkciókért felelős részére is, köztük például az összetett döntéshozatalért és a képzelőerőért felelős területekre az ayahuasca tudatmódosító...
Lifestyle
Bár hosszú évek óta parázs viták tárgya az óraátállítás eltörlése, sajnos nem ez lesz az utolsó alkalom, amikor minden átmenet nélkül egy másik időszámításhoz kell alkalmazkodnunk.
Sztárok
Ugyan ezer és ezer örömöt hordoz a szülővé válás, mégsem biztos, hogy mindig könnyű dolog háromgyermekes apukaként és mellette a karriert is gondozgatva minden téren helyt állni.