Lifestyle

Mindig elmész pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Hatalmas károkat okozhatsz a testedben ezzel a rossz szokással

Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!

"Még egy pisi indulás előtt?"

Ezt a kérdést sokan hallottuk gyerekként. És a kisgyerekes szülők számára teljesen érthető: senki sem akar balesetet öt perccel azután, hogy elhagytuk a házat. Felnőttként azonban ez azt jelenti, hogy sokunknak még mindig az a szokása, hogy egy esemény előtt - legyen az egy hosszú autóút vagy egy találkozó a főnökkel - "csak úgy" kiugrik a vécére.

Tiffany Sequeira, a közösségi médiában Gynaegirl néven futó kismedencei fizioterapeuta szerint azonban ez a túlságosan óvatos gyakorlat akár pusztítást is végezhet a testünkön. "Ez valójában egy nagyon rossz szokás a hólyagod számára" - mondja a Metro.co.uk-nak. "Ha akkor mész pisilni, amikor nem érzed, hogy azonnal szükséged van rá, akkor is megerőlteted a hólyagodat, hogy kiürüljön, miközben valójában még nincs is tele. Ha ezt rendszeresen csinálod, összezavarodnak a hólyagod és az agyad közötti jelzések. Általában, ahogy a hólyag megtelik, a húgyhólyag falához nyomódó vizelet feszülése olyan jeleket hoz létre az agyad számára, amelyek késztetések sorozatához vezetnek, és végül azt eredményezik, hogy eljutsz a vécére és vizeletet ürítesz" - magyarázza Tiffany.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...