A cukor - legyen az organikus méz vagy fehér cukor - szintén aktiválja étvágyunkat, a Yale Egyetem Orvostudományi Egyetemének megállapítása szerint. Az agy thalamusz, hipotalamusz és insula régiói - ezek azok a területek, amelyek arra ösztönzik az embert, hogy egyen - általában lecsendesednek, miután elfogyasztottál valamit. A Yale kutatása szerint viszont amikor édességeket, mint például süteményeket vagy tortákat eszünk, ezek a területek aktívak maradnak. „Egyszóval az agyad azt üzeni a testednek, hogy még nem vagy teljesen jóllakva, és több ételre van szükséged ahhoz, hogy elégedett legyél - mondja Dr. Robert Lustig, gyermek endokrinológus.
Sütik és egyéb édességek
A cukor - legyen az organikus méz vagy fehér cukor - szintén aktiválja étvágyunkat, a Yale Egyetem Orvostudományi Egyetemének megállapítása szerint. Az agy thalamusz, hipotalamusz és insula régiói - ezek azok a területek, amelyek arra ösztönzik az embert, hogy egyen - általában lecsendesednek, miután elfogyasztottál valamit. A Yale kutatása szerint viszont amikor édességeket, mint például süteményeket vagy tortákat eszünk, ezek a területek aktívak maradnak. „Egyszóval az agyad azt üzeni a testednek, hogy még nem vagy teljesen jóllakva, és több ételre van szükséged ahhoz, hogy elégedett legyél - mondja Dr. Robert Lustig, gyermek endokrinológus.