Alacsony zsírtartalmú pudingok és gyümölcsjoghurtok
Az alacsony zsírtartalmú változatok általában cukorral és más feldolgozott szénhidrátokkal vannak telerakva, amelyek szintén fokozzák az éhséget. Egy nemrégiben végzett tanulmány azt találta, hogy a sok rágás csökkenti a ghrelin nevű „éhséghormon” szintjét, így mondhatni, minél „gyorsabban le tudunk nyelni” valamit, azaz ha nem kell megrágnunk, akkor nagy valószínűséggel hamarabb is leszünk éhesek utána. A különféle joghurtok és pudingok veszélyesen gyorsan fogyaszthatók és biztosan veled is előfordult már, hogy egyáltalán nem laktál jól velük, sőt… Nos, ha mindenképpen hasonló élelmiszerre vágysz, válassz inkább egy natúr joghurtot és dobd fel néhány gyümölccsel, így egészségesebb alternatívát varázsolhatsz belőle, még ha nem is feltétlenül vezet teltségérzethez.
Fotó: Pinterest
Alacsony zsírtartalmú pudingok és gyümölcsjoghurtok
Az alacsony zsírtartalmú változatok általában cukorral és más feldolgozott szénhidrátokkal vannak telerakva, amelyek szintén fokozzák az éhséget. Egy nemrégiben végzett tanulmány azt találta, hogy a sok rágás csökkenti a ghrelin nevű „éhséghormon” szintjét, így mondhatni, minél „gyorsabban le tudunk nyelni” valamit, azaz ha nem kell megrágnunk, akkor nagy valószínűséggel hamarabb is leszünk éhesek utána. A különféle joghurtok és pudingok veszélyesen gyorsan fogyaszthatók és biztosan veled is előfordult már, hogy egyáltalán nem laktál jól velük, sőt… Nos, ha mindenképpen hasonló élelmiszerre vágysz, válassz inkább egy natúr joghurtot és dobd fel néhány gyümölccsel, így egészségesebb alternatívát varázsolhatsz belőle, még ha nem is feltétlenül vezet teltségérzethez.