Lifestyle

Tönkreteszik a diétádat: Ezektől az ételektől csak még éhesebb leszel

Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további falatozásra vágyunk. De vajon miért lehet ez?

Olyan, mint a szexuális vonzalom

A kérdés mögött a testünk és az agyunk bonyolult kölcsönhatásai állnak, amelyek a táplálkozási szokásainkat, az étkezési körülményeket és a tápanyagfelszívódást is befolyásolják. A jelenség megértéséhez hasonlításképpen szolgálhat a szexuális vonzalom: ha megcsókolunk valakit, az csak tovább fokozza a vágyainkat. Ugyanez vonatkozik bizonyos ételek fogyasztására is, az ilyen élelmiszerek között gyakran megtalálhatóak a magas cukortartalmú, feldolgozott élelmiszerek, a gyorséttermi fogások, és az olyan ételek, melyek kevés rostot és fehérjét tartalmaznak. Ha kíváncsi vagy, pontosan mely élelmiszerekről szól, olvass tovább!

Chips, kenyér és kekszek A burgonya chips a tipikus „feldolgozott szénhidrát”. Ugyanez igaz a finomított fehér vagy búza kenyérre, a kekszekre és más gabonatartalmú snackekre is. Amikor feldolgozott szénhidrátot fogyasztasz, a vércukorszinted hirtelen megugrik. A szervezet reakciója erre az, hogy nagy mennyiségű inzulint szabadít fel a vércukorszint normalizálására, az éhség pedig nagyon hamar, szinte azonnal visszatérhet akár még nagyobb intenzitással is.
Kattints a további képekért!

Felturbóznád tavaszra a szobanövényeidet, de nem szeretnél vegyszerekhez nyúlni? Van egy szuper házi módszerünk, ami 100 százalékban bio és egy filléredbe sem kerül.

Leadfotó: Pexels, forrás: time.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.