Soha többé nem dobod ki a vöröshagyma héját: nem hiszed el, mennyi mindenre hasznos
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Hasznunkra válik
Minden magyar háztartásban található jó pár fej vöröshagyma, hiszen egy ősrégi konyhai alapanyagról van szó, amely a főtt és sült ételeink egyik legkedveltebb fűszerezője – elsősorban levesek, főzelékek, húsételek ízesítésére használjuk, no meg persze pörkölt sem létezne nélküle, de önálló fogásokat is készíthetünk belőle. Rendkívül sokoldalú zöldség, amely áldásos hatásairól is ismert: tele van tápanyaggal, jót tesz a szívnek, gazdag antioxidánsban, antibakteriális hatású, erősíti a csontokat, emellett csökkenti a vércukorszintet. Héja azonban kivétel nélkül mindig a kukában végzi, ami valójában óriási hiba, ugyanis számos módon lehet a hasznunkra. Részletek a galériában!
Vajon népi hiedelem vagy valóság, hogy a megmaradt hagyma mérgező? Dobjuk ki vagy rakjuk el későbbre? Cikkünkből most kiderül!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Bors