Lifestyle

Ezt az 1 dolgot soha ne írd üzenetben egy szorongó embernek

Ez az ártatlannak tűnő üzenet órákig tartó szorongási hullámot idézhet elő. Íme, miért.

Az üzengetés veszélyei

Telefonon vagy online üzenni nem egyszerű dolog. Ellentétben a személyes interakciókkal vagy telefonhívásokkal, ezekből a rövid, digitális üzenetekből hiányzik sok nonverbális jelzés – például szemkontaktus, gesztusok vagy mosoly –, amelyek fontos kontextust biztosítanak annak, amit egy személy mondani próbál. Ennek eredményeként a szövegeket gyakran félreértik, és ezek így bizonyos esetekben kapcsolatgyilkosok – derült ki egy friss kutatásból.

A szorongásos emberek számára az SMS-küldés különösen nehézkes lehet. Bár a digitális kommunikáció enyhítheti a szorongás érzését azáltal, hogy segít az embereknek kevésbé öntudatosnak vagy gátlásosnak érezni magukat, egyes szöveges üzenetek kétértelműsége arra is késztetheti a szorongó embereket, hogy pótolják a hiányosságokat, és negatívabban értelmezzék a homályos üzeneteket, mint ahogyan azt eredetileg szánták. Ez viszont növelheti a szorongás szintjét. A galériára kattintva mutatjuk, melyik a legrosszabb üzenet, amit egy szorongó embernek küldhetsz!

Az egyik legrosszabb üzenet, amelyet szorongó embernek küldhetsz: „Beszélhetünk?”
Kattints a további képekért!

Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.

Leadfotó: 123RF

HuffPost

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Gene Hackman január 30-án ünnepelte 94. születésnapját. A kétszeres Oscar-díjas színészóriás az ezredforduló utáni években elégelte meg Hollywood cukorhabos zsizsegését, és úgy döntött, nyugdíjba...
Lifestyle
Nem tudsz és nem is szeretnél lemondani a kedvenc gyorséttermi sült burgonyádról, de tudod, hogy ideje egészségesebb verzióra váltanod? Akkor van egy szuper tippünk számodra!
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.