Lifestyle

Igyál minden este lefekvés előtt egy pohár forró tejet: nem hiszed el, milyen elképesztő hatása van!

A tejivás a kiegyensúlyozott életmód egyik lényeges alappillére, azonban nemcsak az egészségünk megőrzése érdekében érdemes fogyasztani, ugyanis olyan problémák leküzdésében is segíthet, amelyre elsőre sokan talán nem is gondolnak.

Nem fogsz csalódni

A tej az egyik fontos forrása az emberi szervezet számára olyan elengedhetetlen tápanyagoknak, mint például a fehérje, a kalcium és a különböző vitaminok, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges csontok és fogak megőrzéséhez. Emellett a tejben található fehérjék esszenciális aminosavakban gazdagok, amelyek fontosak az izomépítéshez és a szövetek regenerálódásához. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tej könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, és különböző formákban fogyasztható, például natúr verzióban, vagy más italok és ételek hozzáadásával, így változatosan segíthet az egészséges táplálkozás kialakításában, valamint a hidratáltság fenntartásában. Azonban van még egy korántsem elhanyagolható oka annak, miért tanácsolják a mindennapos tejivást a szakértők – ráadásul közvetlenül lefekvés előtt. Részletek a galériában!

Amennyiben nem vagyunk allergiásak vagy nem követünk olyan étrendet, ami kizárja a tej fogyasztását, akkor mindenképpen érdemes naponta legalább egy pohárral meginni belőle – szakértők javaslata szerint pedig érdemes ezt a lefekvés előtti percekre időzíteni.
Kattints a további képekért!

Bár első hallásra elég meghökkentőnek tűnhet, a sós víz rendszeres fogyasztása valójában rengeteg egészségügyi előnnyel jár. Ha pedig langyosra melegített sós vizet iszol, az valóságos csodákat művel majd veled.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.