Gomba
A gomba nem csak a lakberendezésben lesz nagy trend idén. Akár sajttal sütöd, sós rakott ételekhez használod, vagy ízletes tésztavacsorához kevered, ezzel a hozzávalóval nem lőhetsz mellé. A gomba kiváló forrása a béta-glükánnak, egyfajta oldható rostnak, amely segít csökkenteni az LDL-koleszterin és a teljes vér koleszterinszintjét, így kiváló táplálék azok számára, akik bizonyos egészségügyi gondok, például szívbetegségek és hiperlipidémia kezelésével küzdenek. Ráadásul néhány gomba értékes D-vitamin forrása is. Ilyenek a vadon élő gombák, de ha nem vagyunk szakértői a témának érdemesebb a szupermarketekben keresgélni olyan csomagolt verziót, amelyen a címkék azt jelzik, hogy UV-fénynek voltak kitéve, mivel ez azt jelenti, hogy megfelelő D-vitamin-forrás lehet.
Fotó: Pinterest
Gomba
A gomba nem csak a lakberendezésben lesz nagy trend idén. Akár sajttal sütöd, sós rakott ételekhez használod, vagy ízletes tésztavacsorához kevered, ezzel a hozzávalóval nem lőhetsz mellé. A gomba kiváló forrása a béta-glükánnak, egyfajta oldható rostnak, amely segít csökkenteni az LDL-koleszterin és a teljes vér koleszterinszintjét, így kiváló táplálék azok számára, akik bizonyos egészségügyi gondok, például szívbetegségek és hiperlipidémia kezelésével küzdenek. Ráadásul néhány gomba értékes D-vitamin forrása is. Ilyenek a vadon élő gombák, de ha nem vagyunk szakértői a témának érdemesebb a szupermarketekben keresgélni olyan csomagolt verziót, amelyen a címkék azt jelzik, hogy UV-fénynek voltak kitéve, mivel ez azt jelenti, hogy megfelelő D-vitamin-forrás lehet.