Tenger gyümölcsei
Tanulmányok százai mutatnak rá a tenger gyümölcsei fogyasztásának egészségügyi előnyeire, így nem csoda, ha sokan igyekeznek azért, hogy étrendjük rendszeres részévé tegyék. Itt jönnek szóba a kényelmes és gyakran megfizethetőbb konzerv és fagyasztott fajták. Az előfőzött, konzerv tenger gyümölcsei remek alapanyagok lehetnek a kamrában. Például a tonhalkonzerv, a lazac, a szardínia, a szardella, a makréla, a hering, a rák és a kagyló kiváló forrásai az omega-3 zsírsavaknak. Szelén-, vas- és B-12 is található bennük, valamint fehérje, amelyek létfontosságú tápanyagok. A táplálkozási irányelvek azt javasolják, hogy hetente legalább kétszer fogyasszunk tenger gyümölcseit.
Fotó: Pinterest
Tenger gyümölcsei
Tanulmányok százai mutatnak rá a tenger gyümölcsei fogyasztásának egészségügyi előnyeire, így nem csoda, ha sokan igyekeznek azért, hogy étrendjük rendszeres részévé tegyék. Itt jönnek szóba a kényelmes és gyakran megfizethetőbb konzerv és fagyasztott fajták. Az előfőzött, konzerv tenger gyümölcsei remek alapanyagok lehetnek a kamrában. Például a tonhalkonzerv, a lazac, a szardínia, a szardella, a makréla, a hering, a rák és a kagyló kiváló forrásai az omega-3 zsírsavaknak. Szelén-, vas- és B-12 is található bennük, valamint fehérje, amelyek létfontosságú tápanyagok. A táplálkozási irányelvek azt javasolják, hogy hetente legalább kétszer fogyasszunk tenger gyümölcseit.