Lifestyle

Ebből az 5 ételtípusból raktározz be januárban

Téged is utolért az év eleji motiváció az egészségesebb étkezésre, de nem tudod, milyen ételek után nyúlj? Máris mutatjuk, hogy a dietetikusok mik mellett voksolnak.

Minőség a mennyiség ellen

Minden év január elsején szinte menetrend szerint ránk talál a motiváció a tudatosabb étkezésre és az egészségesebb életmódra. Egy új év kezdete a gondolkodásunkat is újításokra sarkalhatja. Ahelyett viszont, hogy drasztikus intézkedésekbe kezdenénk, mint például bizonyos ételektől megfosztjuk magunkat a gyors eredmény érdekében, inkább összpontosítsunk arra, hogy a tányérunkat több jótékony ételtípussal töltsük meg és így érjük el a kitűzött céljainkat. Az alábbiakban mutatjuk, hogy a dietetikusok mely 5 ételből raktároznak be januárban és miért.

Narancs A szakemberek okkal javasolják a szezonális étkezést. Ez azért fontos, mert a frissen betakarított ételek csúcson járnak az egészséges táplálkozás és íz tekintetében. A téli hónapokban a citrusfélék, mint a narancs, könnyebben beszerezhetők és hihetetlenül finomak. Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a hazai áruházakban kapható citrom, narancs, grapefruit, pomelo és mandarin nem Magyarországon terem. Október és március között Spanyolország, Törökország, Görögország, Marokkó, Egyiptom, Horvátország, a pomelo esetében Kína bizonyos részeiről szerzik be a gyümölcsöket. Fontos részei a tudatos étkezésnek, ráadásul a narancs lenyűgöző táplálkozási profillal is büszkélkedhet. A folsav és a tiamin természetes forrása, valamint egyedülálló növényi vegyületet, heszperidint tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy támogatja a vérnyomás egészségét, egyéb pozitív eredmények mellett. Valamint nagyszerű módja annak is, hogy C-vitaminhoz jussunk, amely kulcsfontosságú tápanyag az egészséges immunrendszerhez. Sőt, a narancs akár 10 napig is eláll a pulton – ha szem előtt van, nagyobb eséllyel fogy el – de hűtőben tartva ez a szám már 21 napra ugrik, így aztán a következő bevásárláskor nyugodtan tartalékolj be belőle.
Kattints a további képekért!

Egy világszintű felmérés 3 fő szempont alapján listázta a nők számára legjobbnak titulált országokat. Mutatjuk a top 10-et, de azt is eláruljuk, hazánk hányadik helyen végzett.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A balayage igen népszerű festési technika, azonban nemrégiben igen populáris lett a kistestvére, a foilayage.
Home&Design
Az év kültéri trendeket bemutató mottója bőségről árulkodik: még több könnyedség, még több szín és még több elegancia.
Lifestyle
A Mérleg fantasztikus lehetőségeket kap az élettől. Napi horoszkóp!