Lifestyle

Ekkor feküdj le aludni, és olyan leszel másnap, mintha kicseréltek volna

Az ideális lefekvési időpont megtalálása elengedhetetlen a megfelelő minőségű pihenéshez.

A megfelelő időpont

Az alvás időzítése fontos szerepet játszik abban, hogy mennyire érezzük magunkat kipihentnek és energikusnak. Egy friss tanulmány szerint az ideális lefekvési időpont lehet, hogy a kulcsa a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében. A vizsgálat több mint 88 000 résztvevő adatain alapul, és azt sugallja, hogy azok, akik 10 óra körül mennek aludni, kevesebb eséllyel fejlődnek ki kardiovaszkuláris problémák, mint azok, akik korábban vagy később fekszenek le.

Azonban fontos megjegyezni, hogy nincs egyetlen "tökéletes" lefekvési időpont, amely mindenki számára megfelelő lenne. Az alvási szükségletek személyenként eltérhetnek, és az ébredési időd is befolyásolja, mikor lenne ideális lefeküdni.

Viszont van néhány irányadó időpont, a galériánkban megnézheted ezeket!

Az alváskalkulátor egy hasznos eszköz lehet az ideális lefekvési időpont kiszámításához. A kalkulátor figyelembe veszi a test természetes alvási ritmusát, amely 90 perces ciklusokban működik. Tehát rövidebb, az alvási ciklusokhoz közelebb eső időtartamok is hatékonyak lehetnek, és jobban pihentethetnek, mint hosszabb, nem szinkronban lévő alvás.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: , Forrás: Glamourmagazine.uk

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sokan nem is gondolnák, hogy ha a cikkünkben is bemutatott két ételt párosítják egymással, az jelentős súlyvesztéshez is vezethet, legalábbis a szakemberek és egy tanulmány szerint.
Lifestyle
Élesztő a toalettben? Bár elsőre furcsának tűnhet, mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a háziasszonyok által gyakran alkalmazott trükköt, ugyanis olyat tapasztalsz majd, amitől garantáltan lemész...
Sztárok
A tavasz közeledtével sokan döntenek úgy, hogy felfrissítik a gardróbjukat, esetleg megváltoztatnak valamit a küllemükön – így tett most Letícia királyné is, aki a minap vadonatúj frizurával jelent...