Lifestyle

Gondjaid vannak az elalvással? Edd ezeket vacsorára, és azonnal álomra szenderülsz

Sokat számít, hogy mit eszünk az esti órákban: míg egyes ételek elfogyasztása után egész éjszaka álmatlanul forgolódunk az ágyban, bizonyos élelmiszerek abban segítenek, hogy minél pihentetőbb legyen az alvásunk.

Finomak, egészségesek és az elalvásban is segítenek

Rengeteg ember életét keserítik meg alvásproblémák, melyeket legtöbbször a nem megfelelő étrend vagy a mindennapos stressz, szorongás okoz. Az altatók és bódítók helyett azonban érdemes inkább természetes módszerekhez folyamodni, és nagyobb figyelmet fordítani az étkezéseinkre, leginkább a vacsoránkra. Nagyon nem mindegy, miket fogyasztunk az esti órákban, ugyanis mint azt korábban már megírtuk, bizonyos ételek gátolják a pihentető alvást, és akár egész éjszaka ébren tartanak – ugyanakkor szerencsére olyan élelmiszerek is vannak, amik épp az ellenkező hatást váltják ki. Galériánkban összegyűjtöttek azokat az ételeket, amelyek álmosítanak, és lehetővé teszik számunkra a jó alvást:

A zöldségek fogyasztása különösen fontos az egészségünk érdekében, ám a zöldbabnak ennél többet köszönhetünk; a benne található B-vitamin segít a gyors elalvásban.
Kattints a további képekért!

A bőröd egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében nem a legjobb döntés, ha gyakran sminkben fekszel le aludni, ezzel ugyanis visszafordíthatatlan károkat okozhatsz!

Leadfotó: 123rf
Forrás: healthline.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok