Lifestyle

Sehogy sem mennek le a plusz kilók? Valószínűleg te is elköveted ezt a 3 hibát a diéta alatt, ami hizlal!

Ideje tisztában lenned a leggyakoribb hibákkal a diéta vagy fogyókúra alatt, amiket szinte mindenki elkövet.

Tévhitek és valóság

A diéták és fogyókúrák aranykorát éljük, ugyanis az elhízás ma már kimondhatjuk, hogy népbetegség lett és világméretű problémává nőtte ki magát. Ha sétálunk az utcán és megfigyeljük az embereket, akkor észrevehetjük, hogy minden negyedik, ötödik magyar elhízott, míg minden második súlyproblémákkal küzd és ez inkább a súlyfelesleget takarja, mintsem az alultápláltságot. Ha pedig megkérdezzük a körülöttünk lévő embereket, akkor biztosan egytől-egyig kipróbáltak már diétákat, fogyókúrákat több-kevesebb sikerrel. Van, aki a drasztikus megszorítások híve, de olyan is akad, aki inkább az életmódváltásra esküszik, hogy ne szembesüljön később a jojó-effektussal. A fogyókúrák útvesztőjében olykor még a legprofibb sportolók is vétenek egy-két hibát, hiszen a szakértők is mindig mást mondanak. Gondoljunk csak arra, hogy egyszer azt állítják, az édesítőszer egészségesebb a cukornál, majd jön egy olyan tanulmány, ami minden korábbi kijelentést megvétóz, és azt mondja, hogy az édesítők károsabbak, mint a cukor. Éppen ezért nem csoda, hogy a legtöbben hibákat ejtünk a diéta alatt. Galériánkban most összeszedtük a 3 leggyakoribb diétás tévhitet, ami valójában inkább gyarapítja a zsírpárnákat, minthogy bontaná őket.

Túl sokszor étkezel - A legtöbb tanácsadó azt mondja, hogy étkezz naponta többször, kis adagokat, ami a három főétkezés helyett 5-6 alkalmat jelent. Sőt, azt is szokták javasolni, hogy akkor is egyél, amikor nem vagy éhes. Ez azért hiba, mert a szervezeted így egész nap terhelésnek van kitéve, hiszen egyfolytában emészt megállás nélkül, a másik probléma pedig, hogy ha túl gyakran eszel napközben, akkor feleslegesen viszel be kalóriát a szervezetedbe, ezáltal nem összeszűkül a gyomrod, hanem inkább kitágul.
Kattints a további képekért!

Sokat számít, hogy mit eszünk az esti órákban: míg egyes ételek elfogyasztása után egész éjszaka álmatlanul forgolódunk az ágyban, bizonyos élelmiszerek abban segítenek, hogy minél pihentetőbb legyen az alvásunk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.
Sztárok
Hugh Jackman az egész világon óriási elismerésnek örvend, tehetségét már számos nagysikerű mozifilmben bebizonyította, vonzó külsejének köszönhetően pedig a nők körében is rendkívül népszerű. Jogosan...