Lifestyle

Évekkel is öregíthetik agyunkat ezek az ártatlannak tűnő, hétköznapi szokások - ideje búcsút inteni nekik!

Teljesen természetes, hogy olykor el-elfelejtünk dolgokat, de gondoltad volna, hogy memóriád és agyad egészségének befolyásolása bizonyos mértékig a te kezedben is van?

Apró dolgokon múlik

Az agyunk egészsége és működése létfontosságú szerepet játszik mindennapi életünkben. Ahogyan öregszünk, az agy is változik, és számos kihívással kell szembenéznie, mint például a memória csökkenése vagy az új dolgok tanulásának nehézsége. Jó hír viszont, hogy sokat tehetünk agyunk egészségének megőrzése érdekében, ennek kulcsa pedig részben a mindennapi szokásainkban rejlik. Valószínűleg veled is előfordult már, hogy hirtelen nem jutott eszedbe egy étterem neve, ahová egyébként gyakran járni szoktál, ez teljesen természetes. Ha viszont ezek az esetek túlságosan gyakorivá válnak és úgy érzed, valami gond lehet a memóriáddal, mindenképpen fontos lehet számodra néhány apró változtatás bevezetése mindennapi szokásaid közé. Olvass tovább!

1. Elegendő mennyiségű, de rossz minőségű alvás A minőségi alvás alapvető fontosságú az agy és a memória megőrzése szempontjából, mivel az alvás során történik az emlékek feldolgozása és rögzítése. Az alvás hiánya negatívan befolyásolhatja az agyi funkciókat, például csökkentheti a figyelem és a koncentráció képességét, valamint hátráltathatja az új információk tanulását és rögzítését. A megfelelő alvás hozzájárulhat az éberség és az agilitás fenntartásához mindennapi tevékenységeink során, valamint csökkentheti az öregedés jeleit az agyban, ami hosszú távon segít megelőzni az agyi betegségeket és az emlékezetkárosodást.
Kattints a további képekért!

Elsőre biztosan meglepően hangzik az a konyhai praktika, miszerint érdemes lefagyasztani azt a vizet, melyben kifőztük a tésztát – pedig valóban megéri így tenni, ugyanis fantasztikus összetevő lehet belőle.

Leadfotó: 123rf, forrás: huffpost.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.
Lifestyle
Ha nem is mérgesedik el minden, egy hosszabb mosolyszünetre egészen biztosan számíthatsz. A veszekedés hevében inkább gondolj át mindent kétszer.