Lifestyle

Ezek a mosás közben leggyakrabban elkövetett hibák - mosógépedet és ruháidat is tönkreteheted velük!

Bár úgy tűnhet, a mosás nem kifejezetten nehéz feladat, akadnak bizonyos hibák, melyekbe olykor még a leggyakorlottabb háziasszonyok is belefutnak, pedig ruháink mellett akár mosógépünket is tönkretehetjük velük.

Kellemetlen következmények

Legtöbben nagyon gyakran mosunk, így ez a hétköznapi cselekvés egy idő után már egyszerű megszokássá válik. Néhány gyakori hibához viszont egyáltalán nem szabadna hozzászoknunk, ugyanis ruháink és mosógépünk is könnyedén tönkremehet. Ha általában te is csak úgy gondolkodás nélkül bedobálod a mosógépbe a szennyest, akkor talán itt az ideje, hogy átgondolj néhány dolgot, ezek a könnyen kiküszöbölhető hibák ugyanis akár nagyon kellemetlen következményekkel is járhatnak. Ha kíváncsi vagy, melyek is azok az ártalmatlannak tűnő, ám annál nagyobb kárt okozó mosási hibák, olvass tovább, talán te is rendszeresen elkövetsz belőlük néhányat!

1. Nem üríted ki a zsebeket Rendkívül fontos kiüríteni a ruhák zsebeit mosás előtt, mivel ezzel elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket és a potenciális károkat. A zsebekben rejtőző apró tárgyak, mint például kulcsok, érmék vagy gombok, könnyen megsérthetik a mosógép belső részeit vagy akár a ruhákat magukat is. A papírzsebkendők vagy más apró tárgyak, amelyek nem kerülnek ki a zsebekből, szétmállhatnak a mosás során, ami később nem kevés kellemetlenséget okozhat. Emellett a zsebekben maradt tárgyak komoly problémát jelenthetnek a mosógép számára, például elakadást vagy sérülést okozhatnak a dobban vagy más alkatrészekben. A zsebek kiürítése elősegíti a hatékony és problémamentes mosást, valamint megóvja ruháinkat és mosógépünket is a károktól.
Kattints a további képekért!

A mikrohullámú sütő használata megkönnyíti a mindennapokat, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy bizonyos élelmiszereket jobb nem abban melegíteni – cikkünkben azt is eláruljuk, miért.

Leadfotó: 123rf, forrás: mirror.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.