Tengeri, konyhai vagy Himalája só? Emellett dönts, ha jót akarsz az egészségednek

A nagy "só kérdés" továbbra is hatalmas dilemma tárgya, de mi most eláruljuk, hogy melyiket érdemes a konyhádban tartanod. Íme!

Mi lapul a sószóródban?

Az egészséges életmód elkötelezett hívei igyekeznek mindent tengeri sóval ízesíteni, míg a nagymama konyhájában a hagyományos asztali sóval készültek a finomságos és lám, még a mai napig életben vagyunk. Vitatéma, hogy vajon melyiket vegyük, mivel ízesítsünk, melyik az egészségesebb és hogyan jutnak el a tányérunkig. Ha már teljesen össze vagy zavarodva a só-kérdésben, akkor mi most tiszta vizet öntünk a pohárba és eláruljuk azt, hogy mi a különbség a három legismertebb fajta között. Hidd el, meg fogsz lepődni! Lapozd fel a galériát!

A tengeri sót értelemszerűen a tengerből és az óceánokból nyerik ki egyszerű párologtatással, míg a hagyományos asztali sót bányásszák. A valós különbség a feldolgozásukban rejlik, ám azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az asztali só számos "tisztító" folyamaton megy keresztül, ellenben a tengeri verzióval.
Kattints a további képekért!

A natúr zabkása telis-tele van vitaminokkal, mindenféle egészséges finomsággal kombinálva pedig fantasztikus ízélményt tud nyújtani napindítóként – ahhoz azonban, hogy kellően selymes legyen, érdemes bevetni egy extra praktikát.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A törölköző mindennapjaink elengedhetetlen kelléke, amelyet talán hajlamosak vagyunk alábecsülni, hiszen „csak egy egyszerű textildarab” – gondolhatnánk. Azonban éppen ez a textil, amely szinte...
Lifestyle
A vashiány egy olyan probléma, amely észrevétlenül kúszhat be mindennapjainkba, és számos kellemetlen tünetet okozhat anélkül, hogy azonnal felismernénk a valódi okot.
Lifestyle
Az újrakezdés lehetőségét hozza el a hónap a Vízöntőnek. Íme az szeptemberi szerelmi horoszkóp.