6 étel, ami hozzájárul a pihentető éjszakai alváshoz

Van néhány élelmiszer, amelyek kifejezetten hozzájárulnak a pihentető éjszakai alváshoz, ilyenek lehetnek például a diófélék, valamint egyes fehérjében dús húsételek. Összeszedtük az öt leghatásosabbat. Mutatjuk!

Ezeket edd lefekvés előtt

1. Fehér rizs - A fehér rizsnek igen magas a glikémiás indexe, ami hozzájárul a minőségi alváshoz. Egy 1848 fős tanulmányból kiderült, hogy azok, akik több rizst fogyasztanak, sokkal mélyebben alszanak, sőt kevesebb alkalommal riadnak fel az éjszaka folyamán. A rizs hozzájárul a melatonin és a triptofán termeléséhez is, ami pozitívan befolyásolja alvási fázisainkat.

2. Gyógytea - A kamilla tea különösen nagy dózisban tartalmaz flavonokat, illetve apigenint, amelyek csökkentik a stresszt és a különböző gyulladásokat a szervezetben.

3. Kivi - 2011-ben végeztek egy négy hetes, 24 fős kutatást, amelyből kiderült, hogy akik naponta két kivit fogyasztottak lefekvés előtt, azoknak jelentősen javult az alvásminőségük, ugyanis ennek az egzotikus gyümölcsnek igen magas a szerotoninszintje, amely az álmatlanság ellen kiváló megoldás lehet.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2