Lifestyle

3 dolog, amit még az első fagy előtt tegyél meg a növényeiddel

A fagy előtti öntözés ellentmondásosnak tűnhet, de valójában segíthet a gyökerek szigetelésében.

Közeleg a tél

Bár az ősz igen lazára sikerült, idén sem fogjuk megúszni a valódi telet és a nulla fok alatti hőmérsékletet. Egy éjszakai fagyás nagy hatással lehet a kertünkre, hiszen bár ideális esetben csak olyan növényeket ültetnénk, amik bírják a klímánkat, ez nem mindig reális. Szeretjük, amit szeretünk és ezért gyakran hajlandóak vagyunk stressztesztelni a növényeinket, hogy elérjük a kívánt tereprendezést. Így lesznek például orchideák a fürdőszobáinkban is. Vagyis a lényeg, hogy egy kicsit több odafigyeléssel át lehet segíteni bármely növényt a fagyon, egyszerűen csak figyelnünk kell az időjárási előrejelzéseket és betartanunk 3 fontos dolgot. Részletek a galériában!

Ha a fagy előtti időjárás száraz, és már légtelenítettük a csepegtető- vagy locsolórendszert, menjünk ki egy tömlővel, és nedvesítsük meg a növény gyökereit. Furcsának tűnik, de a víz szigeteli a gyökereket, és elegendő szigetelést biztosít a növény sejtfalainak, hogy megakadályozza a hideg okozta károkat. Ezenkívül javítja a növények azon képességét, hogy felszívják a nap hőjét, bármilyen csekély mértékben is. Még jobb, mivel ez a víz elpárolog, páratartalmat hoz létre, ami jobban megtartja a hőt, mint a száraz levegő. A kulcs itt az, hogy mennyit öntözünk, mert a túl sok kárt is okozhat. Nedves talajt szeretnénk, nem átázott talajt.
Kattints a további képekért!

Téged is bosszant, hogy ősszel és télen napokba telik, míg megszáradnak a kiteregetett ruhák? Akkor van egy szuper trükkünk számodra.

Leadfotó: 123rf.com

via

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.