Fashion&Beauty

Az a nő, aki magabiztos szeretne lenni, EVELINFINK ruhát visel

Fink Evelin kollekcióinak a középpontjában a nők állnak, akiknek meg kell felelniük a mindennapi életben és az üzleti világban is. Az EVELINFINK új kollekciója a jövőbe vetett hitet, optimizmust szimbolizálja.

Innovatív darabok

Az EVELINFINK 2023-as tavaszi-nyári kollekciójában több érdekes minta és anyag is helyet kapott. A rendszerváltás után bezárt Goldberger textilgyár motívumait is beépítette a ruhadarabokba a tervező:

,,Magyarországon létezett egy nagy múltú textilgyár, a Goldberger Textilgyár, ami elsőosztályú anyagokat készített, és szállított a világ minden pontjára. Ez a gyár a rendszerváltás után megszűnt. A Goldberger mintáit próbálom újra feldolgozni, és átgondolni a saját tematikámnak megfelelően. A mostani kollekcióban is ez látható: a perspektivikusan szerteágazó vonalak, amik az új utak felfedezését és a számtalan lehetőséget jelképezik a jövőben. A színvilágban is ennek visszatükrözése volt a célom a lilával (az optimizmus színével), és az ezüsttel (amely a jövőre reflektál).” – mesélte Fink Evelin az új kollekcióról.

vegán bőn ananászrost evelinfink kollekció interjú

A különleges minták mellett olyan anyagokat is használt korábban Evelin, amelyek nemcsak fenntarthatók, de innovatívak is. Néhány ruhadarab például vegán selyemből is készült:

,,,A hernyóselyem állati eredetű, de létezik egy alternatívája, amelyet kuprónak neveznek, és növényi eredetű. Hasonlóan viselkedik, mint a hernyóselyem. Fontosnak tartom, hogy minél fenntarthatóbb anyagokat használjak, ezek az anyagok minősítéssel is rendelkeznek."

vegán bőr kollekció evelinfink

De nem a vegán selyem volt az egyetlen különleges anyag, amellyel dolgozott már Evelin. Körülbelül 20 év kísérletezés után egy spanyol hölgy, Carmen Hijosa kifejlesztette az ananászlevél rostjaiból készült textilt, amely a bőr egyik alternatívájaként szolgál. Miután látta, hogy milyen körülmények között gyártják a bőrt a Fülöp-szigeteken tudta, hogy kell egy fenntarthatóbb opció.

,,Én is használom ezt az anyagot, a nyári kollekcióban dolgoztam vele másodszor. Már készen van a jövő évi őszi/téli kollekció, amelyben szintén megjelennek ilyen darabok. Kihívás számomra, mert sokkal puhább állati bőrrel dolgozom, ami élelmiszeripari hulladékból származik. Ehhez képest a Piñatex merevebb, kicsit másképp kell vele dolgozni, más formákat tudok vele létrehozni. De ez közel áll hozzám, mert a geometrikus formákat eddig is kedveltem, és használtam a kollekcióim készítése során, ez az anyag pedig tökéletes ezekhez a sziluettekhez.” – tette hozzá a tervező.

vegán bőr kollekció evelinfink

Fotók: EVELINFINK/Mihály Zoltán

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Erzsébet királynő egyik furcsa szabálya miatt Katalin hercegné nem tájékoztathatta azonnal első gyermeke érkezéséről saját családját sem.
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.