Valójában ezekre a vitaminokra van szüksége a testednek

Van, hogy teljesen feleslegesen tömjük magunkba a sok vitamint, hiszen korosztályunknak megfelelően nem is azokra van szüksége a szervezetünknek. Mutatjuk azokat, amelyek nélkülözhetetlenek.

Ezek a legfontosabbak

Nem érdemes ész nélkül tömni magunkba a vitaminokat, hanem inkább korunk és aktivitásunk szerint érdemes összeválogatni a megfelelő táplálékkiegészítőket. A fiataloknak is ugyanúgy szüksége van különböző vitaminok pótlására, akár táplálékkiegészítők formájában, hiszen nem mentség, hogy fiatal és erős a szervezetük, ugyanis a mai táplálkozási normák nem minden esetben felelnek meg az egészséges, tápláló és vitaminban, rostban gazdag étrendnek. Érdemes tehát a 20-30 év közöttieknek a betegesebb időszakokban C-, D-, E-vitamint, vasat, illetve kalciumot és folsavat is szednie. A C-,D-vitamin hozzájárul az erős immunrendszerhez, az E-vitamin a szépséghez, a vasat különösen a menstruáció alatt ajánlott bevenni, a folsav a termékenységben segíthet és végül a kalcium, ami a csontok egészségének nagy löketet ad, pláne ha sportolsz valamit. De ez még nem minden. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Ha nem akarunk hamar az öregedés útjára lépni - legalábbis csökkenteni szeretnénk a kor látszatát - akkor érdemes továbbra is szedni E-vitamint, esetleg jöhet mellé egy kis kollagén is. A Q10-koenzim, illetve az Omega 3 is jelentősen segíthet megőrizni az örök fiatalságunkat. A 30-as években szintén fontos a C-vitamin, azonban ezt az évek előrehaladtával egy kicsit csökkentsük, hiszen a mentsruáció elmaradásánál már érdemes kevesebbet szedni majd.
Kattints a további képekért!

A véralvadás gátlása akár életet is menthet, ezért ezeket az ételeket mindenképp érdemes beiktatni a napi menübe.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!