Így kell elkészítened és enned a tojást, hogy a fogyást is beindítsa

A tojást ma már a rendkívül egészséges alapanyagok közé sorolják, de nagy kérdés, hogyan érdemes fogyasztani?
Reggelire és vacsorára is kiváló, de azért ezt se vigyük túlzásba
A tojás az egyik legnépszerűbb és legtáplálóbb élelmiszer a világon. Évtizedeken át viták övezték a fogyasztását, különösen a koleszterintartalma miatt, de a legújabb kutatások és szakértői vélemények egyértelműen alátámasztják, hogy a tojás rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár.
Nem vicc, de most még a tavaszi fáradtság ellen is be tudod vetni. Egy tojás körülbelül 6-7 gramm kiváló minőségű fehérjét tartalmaz, amely elengedhetetlen az izmok építéséhez és a sejtek regenerálódásához. Az alapanyagban megtalálható A-, D-, E-, B-vitaminok, valamint vas, cink és szelén, amelyek támogatják az immunrendszert és az idegrendszer megfelelő működését.
A kolin is megtalálható benne, ami egy olyan tápanyag, amely fontos az agyműködés szempontjából, és segíthet megelőzni az idegrendszeri betegségeket. A tojásban található omega-3 zsírsavak ráadásul hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez.
Ez mind csábító a tojás szempontjából, de hogyan a legegészségesebb fogyasztani? Tényleg be tudja így indítani a fogyást? Nos, a galériánkban mindenre választ adunk!