Egészség

Kerüld el őket, ha teheted: ez a 4 étel teljesen tönkreteszi a szíved – A kardiológusok sem javasolják a fogyasztásukat!

Szívünk megfelelő működése és egészsége létfontosságú, éppen ezért jobban teszed, ha minden nap odafigyelsz arra, mivel óvhatod és károsíthatod a keringési rendszer központi szervét.

A szervezetedbe bevitt ételek nagy hatással vannak szívedre is

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a vese és a máj is létfontosságú szerepet játszanak életünkben, éppen ezért nem árt tisztában lennünk azzal, hogy pontosan mik is azok az ételek, amelyekkel óriási kárt tehetünk bennük. A veséink egészsége érdekében például ezekkel az élelmiszerekkel kell csínján bánnunk, míg májunk megóvása érdekében az ebben a cikkben felsorolt harapnivalókat érdemes elkerülnünk. Na de mi a helyzet a szívünkkel? Nos, mivel a szív a keringési rendszer központi szerve, ami természetesen létfontosságú és elengedhetetlen az életben maradáshoz, megéri úgy óvni, ahogyan csak tudjuk: ennek első és egyik legfontosabb lépése az egészséges életmód, amely magában foglalja a sportot és a helyes táplálkozást is. Utóbbi kategóriába vannak bizonyos ételek, amik nem férnek bele, főleg ha szeretnénk jobban törődni szívünk megfelelő működésével és jó állapotával – galériánkban mutatjuk, melyek azok az élelmiszerek, amiket ennek érdekében messziről el kell kerülnöd!

Feldolgozott és tartósított, szárazon pácolt húskészítmények A felvágottak, valamint a pácolt húsok, mint például a szalonna és a kolbász, magas telített zsír-, valamint sótartalommal rendelkeznek. Éppen ezért akár már hat vékony szelet felvágott is tartalmazhatja a napi ajánlott náriumszint felét, ami nem jó egészségünk szempontjából, hiszen a nátrium túlzott bevitele hosszútávon magas vérnyomás kialakulásához is vezethet.
Kattints a további képekért!

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt az ízesítési trükköt, ha eddig még nem tetted. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…