Azonnal búcsúzz el tőlük: talán nem is gondolnád, de ez a 7 étel teljesen tönkreteszi a veséidet

Tudtad, hogy ezekkel az élelmiszerekkel minden áldott nap rombolod létfontosságú szerved?

Ezeket kerüld el!

Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a vesék létfontosságú szerepet játszanak az életedben. Felelősek a szervezet méregtelenítéséért a vizeleten keresztül, a hormonok előállításáért, valamint a méreganyagok kiürítéséért a vérből. Pont emiatt nagyon fontos, hogy vigyázzunk rájuk, mielőtt visszafordíthatatlan lesz a baj. Egyes élelmiszerek azonban jelentősen károsíthatják veséinket és azoknak működését is megzavarhatják. Fogyaszd tehát ezeket mértékkel!

Avokádó - Noha az avokádó népszerű és dicsőített különféle tápláló tulajdonságai miatt, nagy mennyiségben veszélyes lehet a vesére, főleg ha valaki vesebetegséggel küzd. Ennek az az oka, hogy a gyümölcsnek nagyon magas a káliumszintje. Testünknek szüksége van erre az ásványi anyagra, de a túl sok kálium a vérben súlyos problémákat okozhat, például izomgörcsöt és szívritmuszavart.
Kattints a további képekért!

Beköszöntött a nyár, megérkezett a strandszezon. A legtöbben ilyenkor csak arra vágyunk, hogy a forró mindennapokat egy medence partján pihenjük ki, azonban jó, ha tudod, hogy a strandolás magában hordozza az intim fertőzések veszélyét is. Dr. Orosz Kornélia, nőgyógyász az Intima.hu-n osztotta meg jótanácsait a megelőzéssel kapcsolatban.

Leadfotó: 123rf

Oldalak