Egészség

Azonnal búcsúzz el tőlük: ez a 3 étel teljesen tönkreteszi a májadat – Jobb, ha nem is fogyasztasz belőlük!

Akár visszafordíthatatlanul lerombolhatod velük létfontosságú szerved, ha túlzásba viszed ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztását, így tanácsosabb inkább elkerülni őket.

Védd a májad, ahogy csak tudod!

A máj az emberi szervezet egyik legnagyobb mirigye, amelynek számos funkciója van: ez az anyagcsere legfontosabb szerve, amely részt vesz például a normális glükózszint fenntartásában, a glikogén lebontásában, a méregtelenítésben, valamint epét is kiválaszt, ez pedig a zsírok emésztésében játszik szerepet. A máj tömege a felnőtteknél a testtömeg 2%-át teszi ki, éppen ezért nagyon fontos, hogy megőrizzük egészségét, hiszen károsodása akár súlyos betegségekhez is vezethet, melyeket a nem megfelelő ételek bevitelével is kiválthatunk. Galériánkban összeszedtünk három olyan ételt, aminek jobban teszed, ha elkerülöd túlzott és gyakori fogyasztását, ha nem szeretnéd májad működését károsítani!

A túl zsíros ételek nem meglepő módon nem tesznek jót májunknak, így érdemes minél kevesebb sült krumplit és hamburgert fogyasztani, ugyanis ezek a fogások telített zsírban gazdagok, ez pedig megnehezíti a máj munkáját, amitől szervünk egy idő után begyulladhat, ez pedig hegesedéshez, azaz cirrózishoz, májzsugorodáshoz vezethet.
Kattints a további képekért!

Napi egy uborka valóban csodákra képes? Cikkünkből most választ kaphatsz erre a kérdésre!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...