Feldolgozott és tartósított, szárazon pácolt húskészítmények
A felvágottak, valamint a pácolt húsok, mint például a szalonna és a kolbász, magas telített zsír-, valamint sótartalommal rendelkeznek. Éppen ezért akár már hat vékony szelet felvágott is tartalmazhatja a napi ajánlott náriumszint felét, ami nem jó egészségünk szempontjából, hiszen a nátrium túlzott bevitele hosszútávon magas vérnyomás kialakulásához is vezethet.
Fotó: Pinterest
Feldolgozott és tartósított, szárazon pácolt húskészítmények
A felvágottak, valamint a pácolt húsok, mint például a szalonna és a kolbász, magas telített zsír-, valamint sótartalommal rendelkeznek. Éppen ezért akár már hat vékony szelet felvágott is tartalmazhatja a napi ajánlott náriumszint felét, ami nem jó egészségünk szempontjából, hiszen a nátrium túlzott bevitele hosszútávon magas vérnyomás kialakulásához is vezethet.