Rántott vagy olajban sült ételek
Számos szakember megállapította már, hogy az olajban sült ételek, például a sült krumpli vagy éppen a rántott hús fogyasztásával nő a szívbetegségek kialakulásának kockázata. A hagyományos sütési módok ugyanis transzzsírokat eredményeznek, melyről kimutatták, hogy növeli a koleszterinszintet. Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy használjunk a hagyományos olaj helyett olívaolajat vagy kókuszolajat a sütéshez és a főzéshez egyaránt.
Fotó: Pinterest
Rántott vagy olajban sült ételek
Számos szakember megállapította már, hogy az olajban sült ételek, például a sült krumpli vagy éppen a rántott hús fogyasztásával nő a szívbetegségek kialakulásának kockázata. A hagyományos sütési módok ugyanis transzzsírokat eredményeznek, melyről kimutatták, hogy növeli a koleszterinszintet. Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy használjunk a hagyományos olaj helyett olívaolajat vagy kókuszolajat a sütéshez és a főzéshez egyaránt.