Egészség

Szedd össze, vagy megbetegszel! Több millió baktérium táptalaja a kutyák ürüléke

Egyre elfogadottabb a kutyatartók körében, hogy ha a kedvencük az utcára piszkít, akkor zacskóba teszik az ürüléket, és kidobják. Azonban nem csak az illendőség kedvéért kell felszedni a földről az „eredményt”, hanem azért is, hogy óvjuk az egészségünket. A kutya ürüléke ugyanis baktériumokat, vírusokat és parazitákat terjeszthet, amik nagyon károsak az emberre.

Bélférgek vs. emberek

A kutya ürülékében lévő férgek, illetve azok petéi olyan baktériumokat, vírusokat és parazitákat terjeszthetnek, amik súlyos fertőzéseket okozhatnak. A bélférgek petéi a bélsárral kerülnek ki a környezetbe, és mivel néhány hét kell ahhoz, hogy kifejlődjenek, így nem a friss, hanem a száraz bélsár, illetve annak a pora a veszélyesebb.

Az "I heart dogs" weboldal szerint egy gramm ürülékben akár 23 millió baktérium is megtalálható, ami egészen megdöbbentő szám! A kórokozók között szerepelnek a campylobacter nemzettségből származó baktériumok, az E. coli, a giardia nevű egysejtű parazita, a parvovírus, a galandféreg, a fonálféreg és a szalmonella baktériumai is. Ha ezek közül bármelyik bekerül a szervezetünkbe, akkor többek között Campylobacter-fertőzést és toxocariasist is kaphatunk.

Fotó: dogster.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...