Egészség

Pontosan ilyen hőmérséklet legyen a szobában, ha jól akarsz aludni

Talán nem is gondolnád, milyen sok ember nem jut elegendő mennyiségű minőségi alváshoz, ez a probléma pedig számos tényezőben gyökerezhet.

Te hány fokban alszol?

Az alvás minősége és hatékonysága rengeteg dologtól függ, az egyik alapvető elem pedig az ideális hőmérséklet fenntartása a hálószobában. Az éjszakai pihenés minőségének optimalizálása érdekében számos elmélet és tanács létezik arról, hogy milyen hőmérsékleten érdemes tartani a szobát alvás közben. Egy friss kutatás ezúttal fényt derített erre a kérdésre és megállapította, hogy pontosan mennyi is az a hőmérséklet, amely a leginkább hozzájárul a pihentető és regeneráló alváshoz. Ha kíváncsi vagy, mennyi is pontosan az ideális hőmérséklet, amely tökéletes feltételt biztosít a pihentető alváshoz, olvass tovább!

Egy friss kutatás kimutatta, hogy az idős emberek egy bizonyos hőmérsékleti tartományban alszanak a legmélyebben. Az alvás minősége csökken magasabb és alacsonyabb hőmérsékleteknél, ezért a kutatók erősen hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy a hálószobában ne legyen túl meleg vagy hideg.
Kattints a további képekért!

Ha te is küzdesz az elalvással, valószínűleg mindent kipróbáltál már. De gondoltál valaha arra, hogy a megoldást az étrendedben kellene keresned?

Leadfotó: Pexels, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.
Fashion&Beauty
Ha szeretnél kipróbálni valami karácsonyi, de mégsem túl ünnepi manikűrt, a fémhatású körömdíszek lehetnek a legjobb opciók számodra.