Egészség

"Egészséges" ételek, melyek valójában rossz hatással is lehetnek szervezetedre

Az egészséges táplálkozás nagyon fontos része a kiegyensúlyozott életmódnak, azonban egyáltalán nem mindegy, milyen „egészséges ételeket" is fogyasztunk pontosan.

Valóban egészséges?

Az egészséges étkezés iránti igény egyre inkább meghatározza táplálkozási szokásainkat, az emberek egyre gyakrabban keresik azokat az ételeket, amelyek hozzájárulnak vitalitásukhoz és jóllétükhöz. Fontos viszont, hogy tisztában legyünk azzal, mit is jelent valójában az „egészséges étel" kifejezés, mert könnyedén csapdába eshetünk az egészségesnek titulált élelmiszerek útvesztőjében. A látszólag egészségesnek hitt ételek valójában lehet, hogy nem is olyan jótékonyak, mint ahogyan azt gondolnánk. Hogy mely élelmiszerekről is van pontosan szó? Olvass tovább, mutatjuk!

Ízesített joghurt A boltokban kapható ízesített joghurtokban átlagosan 30 gramm, azaz 7,5 teáskanálnyi cukor található. Ez megegyezik egy rúd csokiban található cukor mennyiségével, ezért sokkal jobb, ha inkább te magad készíted el a gyümölcsjoghurtot egy egyszerű görög joghurt és néhány friss gyümölcs segítségével. Persze a joghurt már önmagában is tartalmaz némi cukrot, de jóval kevesebbet, mint az ízesített változatok.
Kattints a további képekért!

Vannak olyan ételek és italok, melyek nagyon jótékonyak, de nagy mennyiségben komoly károkat okozhatnak a szervezetben. Cikkünkben eláruljuk, miért és mire kell figyelni!

Leadfotó: Unsplash, forrás: heartandstroke.ca

Oldalak

Egészség
Home&Design
Az elmúlt időszak hemzsegett a váratlanabbnál váratlanabb lakberendezési trendektől, ezúttal pedig egy korábban nem kifejezetten lakberendezési célokra használt anyag került előtérbe.
Lifestyle
Ne tudd meg, mit okozott legutóbb, amikor zöld színű volt az ég!
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...