Egészség

A dermokozmetikum: gyógyszer a bőrnek

Jellemzően orvosi megfontolások inspirálják, tudományos alapokon fejlesztik, gyógyszeripari színvonalon gyártják és tesztelik, bőrgyógyászok ajánlják és kizárólag gyógyszertárban vagy annak online üzletében kapható!

Segítség a stresszes bőrnek

Manapság egyre több érzékeny bőrű pácienssel találkozunk és emiatt az emberek tudatossága is nőtt a bőrproblémákkal kapcsolatban. A dermokozmetikumok olyan megbízhatóságot garantáló, innovatív, hipoallergén, hatékony és személyre szabott speciális bőrápolási termékek, amelyek bőr és a fejbőr egészségének javítására és az adott bőrproblémák kezelésére készültek. Biztonságosak az érzékeny vagy túlérzékeny bőrön, a bőr egyensúlyhiányai ellen küzdenek, hogy egy adott bőrprobléma gyökerét kezeljék az aknétól a pigmentfoltig.

„2005-ben, az első gyógyszertárunk nyitásakor is nagy hangsúlyt fektettünk a dermokozmetikumokra. Úgy alakítottuk ki patikáinkat, hogy szabadpolcra helyeztük a kozmetikumokat és nagy alapterületen exkluzív környezetet biztosítunk a vásárlóknak, akik kedvükre nézelődhetnek és válogathatnak. A dermokozmetikumok mellett bio- és natúrkozmetikumokat is tartunk és folyamatosan keressük a lehetőséget, hogy mivel tudjuk tovább szélesíteni a kínálatot. Az új márkák bekerülésekor fontos szempont a minőség és a szakmai háttér.” - mondta Dr. Riedl Zoltán szakgyógyszerész, aki feleségével közösen alapította családi vállalkozásukat, az Unipatika Gyógyszertár hálózatot.

la roche unipatika

Kihívást jelentő készítmények a bőrprobléma kezelésére

A szép bőr az egészséges bőr, azonban néha lehetnek problémái, például ekcéma, pattanások, vagy lehet nagyon érzékeny. A dermokozmetikai termékek fő célja, hogy a bőrproblémákra vonatkozó bőrgyógyászati receptekhez kiegészítő, kevésbé súlyos probléma esetén hatékony és biztonságos megoldásokat kínáljanak.

Nem könnyű megtalálni a megfelelő terméket az érzékeny bőr számára, de ezt a folyamatot a bőrgyógyászokon kívül a patikában dolgozó képzett dermokozmetikai szakemberek, appok és online tanácsadások is segítik. „A vásárlóknak dermokozmetikai tanácsadóink segítenek a termékek közötti eligazodásban és útmutatást adnak a használatukkal kapcsolatban. Kollégáink folyamatosan képzik magukat, hiszen akkor tudják a legmegfelelőbb és személyre szabott tanácsot adni, ha mindent tudnak az összes általunk forgalmazott termékről, ismerik a hatóanyagokat, felhasználást, ellenjavallatokat. Ezen kívül nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tesztereket és lapmintákat tudjunk biztosítani a vásárlóink számára, mert ezáltal ki tudják próbálni a termékeket.” – teszi hozzá Riedl Adrienn, az Unipatika Gyógyszertárak (Mammut, Westend, Corvin Plaza, Tesco Budaörs) és az unipatika.hu webshop társtulajdonosa.

unipatika vásárlás

Ahol az egészség és a szépség találkozik

A bőr a legnagyobb szervünk, amely méreganyagokat távolít el a szervezetből, számos reakcióban vesz részt, több millió idegsejttel rendelkezik és megvédi a szervezetet a kórokozóktól. Ha a védőfunkciója károsodik, a bőrünket hamarosan feszülőnek és égőnek érezzük. Ez egy olyan probléma, amely napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt és egyre több embert érint.

uriage arclemosó hab

Természetesen önmagukban még a legjobb dermokozmetikumok sem képesek felvenni a harcot a stresszes mindennapok jeleivel. Ha a fogyasztó nemcsak a megfelelő ápolószereket találja meg, hanem egészségesen táplálkozik és kellő időt fordít a pihenésre is, máris jó úton halad, hogy bőrét szebbé és egészségesebbé tegye.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...