A legtöbb péksütemény magas szénhidráttartalommal rendelkezik, és ezek gyakran finomított lisztből és hozzáadott cukorból készülnek. Egy átlagos kakaós csiga nagyjából 350–400 kcal energiát tartalmaz, 50–60 gramm szénhidráttal, amelyből jelentős rész cukor. A fehérjetartalom alacsony, a rosttartalom pedig szinte elhanyagolható, különösen a finomlisztből készült változatoknál. A zsírtartalmat is figyelembe kell venni, főleg, ha vajjal vagy margarinnal készülnek.
1/5
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
A legtöbb péksütemény magas szénhidráttartalommal rendelkezik, és ezek gyakran finomított lisztből és hozzáadott cukorból készülnek. Egy átlagos kakaós csiga nagyjából 350–400 kcal energiát tartalmaz, 50–60 gramm szénhidráttal, amelyből jelentős rész cukor. A fehérjetartalom alacsony, a rosttartalom pedig szinte elhanyagolható, különösen a finomlisztből készült változatoknál. A zsírtartalmat is figyelembe kell venni, főleg, ha vajjal vagy margarinnal készülnek.