A közösségi oldalak miatt nem tudsz pihenni - Alvászavart és teljesítményromlást okoz, ha sokat nyomkodod a telefonod

A Facebook, a Twitter, az Instagram és a többi közösségi oldal gondoskodik arról, hogy folyamatosan képben legyünk a legfrissebb információkkal. Könnyebben tarthatjuk a kapcsolatot a barátainkkal, ismerőseinkkel és a segítségükkel nem maradunk le egyetlen fontos momentumról sem, ami a világban történik. Egy új tanulmányban azonban arra hívják fel a figyelmünket, hogy aki túl sok időt tölt a hírfolyam nézegetésével, az ne csodálkozzon, ha nem tud éjjel aludni.

Nem alszunk eleget

Mivel a közösségi oldalak az utóbbi pár évben kezdtek felfutni, így eddig még nem nagyon vizsgálták, hogyan befolyásolják a felhasználók szokásait, személyes kapcsolatait vagy éppen az alvási idejüket.

Nemrég azonban felmérésekkel igazolták, hogy azok az emberek, akik több időt töltenek a közösségi oldalakon, hajlamosabbak arra, hogy alvással kapcsolatos betegségek alakuljanak ki náluk. Riasztó adat: azoknál, akik elalvás előtt, az esti órákban (is) olvasgatják a hírfolyamot, háromszor nagyobb eséllyel alakul ki alvászavar, mint azoknál, akik ugyan szintén élnek a közösségi oldalak előnyeivel, de tudnak mértéket tartani.

Fotó: forbes.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!