Egészség

Ez lenne a hosszú élet titka? Akár 8 évvel is tovább élhetsz az átlagnál, ha betartod ezeket a szabályokat!

Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek rendszeres fogyasztásával akár évekkel is megnyújthatjuk élettartamunkat.

Sosincs túl késő

Felállítani és betartani egy egészséges étrendet nem egyszerű feladat, egy újabb kutatást viszont ismét alátámasztotta, hogy bizony nagyon is kulcsfontosságú. A jó hír, hogy sosincs túl késő étrendünk átalakításához, a kutatás eredményei ugyanis azt mutatták, hogy a hetvenes éveikben járó résztvevők esetében is hasonlóan nagy élettartam-növekedés volt tapasztalható táplálkozási szokásaik megváltoztatásával, mint a fiatalabb résztvevők vizsgálatakor. Ha kíváncsi vagy, mégis milyen változásokra lenne szükség étrendünket illetően, hogy akár évekkel is meghosszabbíthassuk élettartamunkat, olvass tovább!

A Nature Food című folyóiratban közzétett kutatás során 467 354 embert vizsgálták meg, akik kérdőíveket töltöttek ki az előző évi étkezési szokásaikról. A kutatók figyelemmel kísérték a vizsgált személyek életét, beleértve élettartamuk hosszát is, ezáltal képesek voltak feltárni azokat a táplálkozási szokásokat, melyek összefüggésbe hozhatóak a hosszabb élettel.
Kattints a további képekért!

A túlzott gázképződés nagyon gyakori probléma, mellyel rengetegen küzdenek. A jó hír, hogy néhány hasznos tippet megfogadva, könnyedén felveheted ellene a küzdelmet és megszabadulhatsz a tünetektől.

Leadfotó: Unsplash, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...