Egészség

Szabad betegen edzeni vagy sem? Íme a profi személyi edző tanácsa!

Betegnek lenni nagyon bosszantó dolog. Egyesek ilyenkor képtelenek mást tenni, mint egy meleg teával bekuckózni ágyukba, míg mások igyekeznek megőrizni fittségüket és mozgásba lendülve próbálnak megszabadulni a tünetektől. De vajon melyik az egészségesebb?

Tedd, vagy ne tedd?

Sajnos, vagy nem sajnos, az évnek ismét azon szakaszába léptünk, amikor az éjszakák jóval hosszabbak a nappaloknál, a hőmérséklet pedig olykor igencsak változó tud lenni, ami nagyon megnöveli a megfázás és a nátha esélyét. Nos, ez azt is jelenti, hogy a Google keresések között igencsak megnövekszik a „szabad-e edzenem, ha meg vagyok fázva?" kérdések száma, amelyre most végül te is választ kaphatsz. A kutatások egyébként meglehetősen kettős eredményeket mutatnak a témát illetően, ezúttal Chloe Whylie, személyi edző árulta el, mivel is teszünk jót a testünknek. Olvass tovább!

Kettős kutatási eredmények Egy '90-es évekbeli mérföldkőnek számító tanulmányban az orvosok 50 náthás megbetegedéssel küzdő résztvevőt vizsgáltak, majd két csoportra osztották őket. Az egyik csoport minden másnap 40 perc közepes intenzitású edzést végzett, a másik csoport egyáltalán nem mozgott. Érdekes, hogy a kutatók nem találtak különbséget a két csoport között a betegség hosszát és súlyosságát illetően - röviden szólva arra a következtetésre jutottak, hogy a mérsékelt testmozgás nem hosszabbította meg vagy súlyosbította a megfázásukat. Egy 2014-ben közzétett kutatás során viszont a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a rendszeres testmozgás védelmet nyújthat a megfázás ellen, ugyanakkor a legtöbb orvos valószínűleg azt tanácsolja, inkább pihenjük ki a betegséget.
Kattints a további képekért!

Bár a nevetés számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre nézve, az orvosok szerint tragédiával is végződhet, ha túl sokáig tart a fékezhetetlen röhögőgörcs.

Leadfotó: Unsplash, forrás: marieclaire.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...