Egészség

Téged is állandóan gyötör a fejfájás és a migrén? Akkor ezeket az ételeket kerüld el, ugyanis súlyosbíthatják a fájdalmad!

Ha hajlamos vagy a fejfájásra, akkor érdemes odafigyelned arra, miket eszel és iszol, ugyanis a szervezetbe bevitt ételek és italok hatással lehetnek a fájdalom típusára és mértékére.

Vallott egy gyógyszerész

A fejfájás kiváltója sok minden lehet: dehidratáltság, túlzott alkoholfogyasztás, stressz, éhség, szorongás, gyakorlatilag bármi, egy azonban közös azokban, akik ebben az egészségügyi panaszban szenvednek – szinte mindenki kivétel nélkül a fájdalomcsillapító után nyúl, ha elkezd fájni a feje. Nos, természetesen a különböző gyógyszerek kiváló alternatívák lehetnek, ha már tényleg nem bírjuk tovább elviselni a kínzó, gyötrő fájdalmat, ha azonban megelőzni szeretnénk azt, akkor egy gyógyszerész szerint érdemes odafigyelni arra, miket eszünk és iszunk rendszeresen, hiszen a különböző élelmiszerek fokozhatják a fájdalom mértékét, típusát és gyakoriságát is. Abbas Kanani megosztotta a Mirrorral azon ételek listáját, melyek fogyasztása kiválhatja a fejfájást, galériánkban olvashatod, melyek ezek!

A szakértő szerint egyes ételek gyulladást válthatnak ki a szervezetben, így azoknak, akik hajlamosak a fejfájásra, érdemes elkerülni ezeket – ilyenek például az érlelt sajtok, amelyek tiramint tartalmaznak, ami arra készteti az idegsejteket, hogy noradrenalint, egy hormont szabadítsanak fel, amely növeli a vérnyomást és a pulzusszámot.
Kattints a további képekért!

Nem úgy gondolunk rá, mint egy tipikus gyógyító ételre, pedig érdemes lenne néha egy kicsit többet bevetnünk, ha egészségügyi panaszaink vannak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Egészség