Így rejtik el a termékek címkéjén a káros adalékanyagot, ami rákot okozhat, de innentől könnyen felismerheted

Ismét súlyos problémára derült fény az egyik adalékanyaggal kapcsolatban, ami a szószokban, pékárukban, és a feldolgozott húsokban is megtalálható.

Nagy a valószínűsége, hogy rákot okoz

Az emulgeálószereket széles körben használják az élelmiszeriparban különböző termékekben, hogy javítsák azok textúráját, megjelenését és eltarthatóságát.

A majonéznél és a szószoknál például biztosítják, hogy az olaj és a víz ne váljon szét, míg a pékáruknál javítják a tészta állagát és növelik a termék eltarthatóságát.

Egyre több kutatás leleplezi le, hogy az emulgeálószerek nemcsak károsak, de roppant veszélyesek is, és akár bélrákot is okozhatnak. A galériánkban megmutatjuk, hogyan tudod őket felismerni a termékek címkéjén!

Dr. Federica Amati, a londoni King’s College kutatója és a ZOE vezető táplálkozási szakértője, számos podcastban és publikációban foglalkozott már az egészséges táplálkozás és az élelmiszer-adalékanyagok hatásaival.
Kattints a további képekért!

Az orvosok sokszor belekötnek abba, ha egy gyümölcsöt azzal reklámoznak, hogy az rákellenes. Ebbe azonban a kutatók sem szoktak belekötni.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Utazás
Az előttünk álló hétvégéken több fővárosi villamosvonalon is pályakarbantartást végeznek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: a karbantartásban az 1-es, a 12-es és a 14-es villamosok...
Sztárok
A brit királyi család azon rajongóinak, akik figyelemmel kísérték a 2024-es nyári olimpiai játékokat, szemet szúrhatott, hogy az egyébként szenvedélyes sportimádatáról ismert Vilmos herceg egyetlen...
Lifestyle
Megtalálod a nyalókát a jégkrémek között? Ha sikerrel jársz, egyúttal bebizonyítod, hogy tényleg toronymagas az IQ-d!