Egészség

Így rejtik el a termékek címkéjén a káros adalékanyagot, ami rákot okozhat, de innentől könnyen felismerheted

Ismét súlyos problémára derült fény az egyik adalékanyaggal kapcsolatban, ami a szószokban, pékárukban, és a feldolgozott húsokban is megtalálható.

Nagy a valószínűsége, hogy rákot okoz

Az emulgeálószereket széles körben használják az élelmiszeriparban különböző termékekben, hogy javítsák azok textúráját, megjelenését és eltarthatóságát.

A majonéznél és a szószoknál például biztosítják, hogy az olaj és a víz ne váljon szét, míg a pékáruknál javítják a tészta állagát és növelik a termék eltarthatóságát.

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Egyre több kutatás leleplezi le, hogy az emulgeálószerek nemcsak károsak, de roppant veszélyesek is, és akár bélrákot is okozhatnak. A galériánkban megmutatjuk, hogyan tudod őket felismerni a termékek címkéjén!

Az orvosok sokszor belekötnek abba, ha egy gyümölcsöt azzal reklámoznak, hogy az rákellenes. Ebbe azonban a kutatók sem szoktak belekötni.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Egészség
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.