Nincs több álmatlan éjszaka: ezzel a csodamódszerrel egy perc alatt elalszol

Nehezen alszol el? Össze-vissza forgolódsz? Számolgatod a báránykákat, de sehogy nem akarnak elfogyni? Mutatunk egy különleges légzéstechnikát igénylő módszert, ami egy perc alatt elszenderít.

Pihentető alvásra vágysz?

Emberek milliói szenvednek álmatlanságban vagy valamilyen alvászavartól, és képesek megtenni bármit egy kis pihentető alvásért. Nem kell rögtön altató hatású készítményekhez nyúlni, ha a megszokottnál nehezebben vagy lassabban szenderülsz álomba. A bárányok számolgatása mellett is sokféle technika létezik, amit be lehet vetni: egyesek a fehér zajra esküsznek, mások nyugtató zenét hallgatnak, mindezek egyik modern verziója pedig az úgynevezett ASMR videók – az ASMR egy betűszó, magyarul annyit tesz: önkéntelen idegi-érzéki válasz, tulajdonképpen adott hangokra, vizuális ingerekre a testünk egy bizsergő, hidegrázós érzéssel reagál, ami a tarkónk felől indul, a nyakunkon át egészen a gerincünkig elérhet, ez nem csak relaxál, de néha kifejezetten álmosító hatású is lehet.

Lehet, hogy meglepő, de létezik egy mindezeknél sokkal egyszerűbb és biztosabb módszer a gyors elalvásra, ami a 4-7-8 technika nevet viseli.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak