Egészség

Edzés terhesen 2. rész - Ezeket a gyakorlatokat eszedbe se jusson megcsinálni

Szakértőnk, Fodor Imre fitnesz edző, testépítő előző cikkében elmondta, milyen előnyei vannak a terhesség alatti edzésnek. Most arra hívja fel a figyelmet, melyek azok a gyakorlatok, amiket várandósan abszolút kerülni kell!

1. Felülés gyakorlatok

Terhesség alatt a hasizom alapból megnyúlt állapotban van, ne terheljük még jobban!

2. Intervall edzések

Az ilyen edzésmódszerek áldott állapotban meglehetősen veszélyesek. Ezek a gyakorlatok eléggé igénybe veszik a szíved, ami a baba fejlődése miatt alapból kb. 30%-kal több vért pumpál.

3. Fej fölötti nyomások

Mivel a hasad megtágult, a hátad alsó szakaszára nagyobb terhelés jut. Ha fej fölötti nyomásokat végzel, még intenzívebb lesz a hátadra ható terhelés.

4. Háton fekvés

Nem jó ötlet háton feküdni terhesség alatt. Ha hátadon fekszel, a méhed a gerincedre nehezedik, a hátizmaidra, a beleidre és a nagyobb erekre. Ez izomfájdalmakhoz, légzési nehézséghez, alacsony vérnyomáshoz vagy szédüléshez vezethet.

A cikk folytatódik a második oldalon!

Fotó: blog.tokopedia.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ted Hughes a XX. század második felének kiemelkedő jelentőségű irodalmi alakja és Pilinszky János egyik fordítója volt, aki 1984-ben hivatalosan kinevezett udvari költő lett. Bár alkotásai mind a mai...
Fashion&Beauty
Nincs is jobb ürügy arra, hogy új manikűrt készítsük magunknak, mint egy ünnep. Persze sokan ilyenkor a körmösükhöz fordulnak, hogy valamilyen extra mintát kérjenek, ugyanis nem könnyű ezeket...
Fashion&Beauty
A rövid haj ismét hatalmas népszerűségnek örvend, főleg, amióta Hailey Bieber is bevállalta ezt a stílust. Azóta egyre többen keresik meg a fodrászukat, hogy hasonló hajat szeretnének.