Leleplezték a rejtélyt a C-vitaminról, nem árt vigyázni

Ha túl sokat szedünk a C-vitaminból, akkor több kárt okozunk vele, mint hasznot.

Ezt is felelősséggel érdemes bevinni a szervezetbe

Rengetegen betegek mostanság, hogy belendült alaposan a téli időszak. A koronavírus is visszatért, de nem olyan szintű a járvány, mint anno, és a tünetek is csak influenza jellegűek, szóval nincsen szükség intézkedésre.

Mi persze tehetünk ellene, és nem is árt több vitamint bevinni a szervezetbe, azonban fontos a mértékletesség.

Anno 1937-ben a Nobel-díj Bizottság Szent-Györgyi Albertnek ítélte az orvosi és fiziológiai díjat a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezései, különösen a C-vitaminnal (aszkorbinsav) és fumársav katalizátorral végzett kutatómunkája elismeréseképpen. Ugyebár Norman Haworth közben kémiai Nobel-díjat kapott a C-vitamin szerkezetének meghatározásáért.

Ez ugye nagyon fontos is, hogy mindig megfelelően működjön az immunrendszerünk. Viszont akár árthat is? A galériánkból minden kiderül.

Az aszkorbinsav nem csak az őszi-téli időszakban nélkülözhetetlen a szervezet számára. Egész évben nagy szerepet tölt be a porcok, az izmok megfelelő működésében, a kollagéntermelésben és a szervezet védelmében a betegségekkel szemben, mivel antioxidáns hatású. Nagy szerepet játszik a fertőzésekből való felépülésében is.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr – illusztráció

Oldalak

Sztárok
Az uralkodó egy szívbemarkoló gesztussal kedveskedett Meghan Markle-nek, aki azonban két szóval letudta Károly megható felajánlását.
Lifestyle
Komoly pénzügyi problémákkal találja szembe magát rövidesen három csillagjegy a horoszkóp szerint. Eláruljuk, kik ők.
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?