Egészség

Húzd le az alsó szemhéjad: ha ezt látod a tükörben, akkor valami nagy gond van az egészségeddel!

Talán nem is gondolnád, de otthon is elvégezhetsz néhány tesztet egészségedre vonatkozóan, melyek segítségével kiderítheted, hogy vajon minden rendben van-e szervezeteddel.

5 másodperces teszt

Ahogyan a Buda Health Center is írja, vérszegénységnek vagy anémiának nevezzük a vérben a vörösvérsejtek számának, valamint a bennük lévő hemoglobin (az oxigén szállításáért felelős fehérje) mennyiségének csökkenését, melynek következtében a szervezet oxigénellátása romlik, ami az egyes szervek működési zavarához is vezethet. Ha tehát valaki vérszegénységben szenved, és hemoglobinhiánya van, akkor a test izmai és szövetei nem kapnak elegendő oxigént, és nem tudnak 100%-osan dolgozni. Ez egy komoly probléma, amit mindenképp kezelni kell, és szerencsére egy 5 másodperces teszttel otthon is kideríthetjük, érint-e minket az anémia problémája. Ehhez csupán a tükör elé kell állnod, lehúzni az alsó szemhéjadat, melynek színéből minden kiderül – galériánkban olvashatod a részleteket!

Vérszegénységet okozhat a B12-vitamin, a vas és a folsav hiánya is, valamint a nem megfelelő táplálkozás, az olyan káros szokások, mint amilyen a gyakori alkoholfogyasztás, de felszívódási zavar miatt is jelentkezhet a probléma, ahogyan akkor is, ha hirtelen nagy mennyiségű vérveszteség ér minket, például egy baleset vagy egy műtét, esetleg szülés következtében.
Kattints a további képekért!

Az orvosok szerint vannak bizonyos közkedvelt italok, amelyeket ha nem megfelelő hőmérsékleten fogyasztunk, még a nyelőcsőrák kialakulását is kockáztatjuk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.